Dags att gräva fram shortsen

Om det var vår i lördags så blev det sommar igår. Åtminstone enligt svenska mått nätt, 23 grader varmt och strålande solsken hela dagen. Helt ljuvligt! Så för Tess del var detta dagens outfit:

IMG_0020

 

Samtidigt nås vi av rapporter hemifrån Sverige om vinterkylan som vägrar släppa taget, min faster berättade att de hade -13.6 grader och iskalla vindar… Och här går vi runt och svettas, såna här dagar längtar man inte direkt hem faktiskt!

Den här tiden på året är verkligen märklig här, med alla fyra årstider växelvis från dag till dag. I hallen trängs just nu vinterjackor och mössor med t-shirts och solkräm och man har aldrig en aning om hur vädret ska bli känns det som.

Men igår var vi ute precis hela dagen och bara njöt. På förmiddagen tog jag och Björn en långpromenad med hundarna i skogen här hemma. Björn med sin ormfobi var ganska skakis emellanåt nu när det var såpass varmt att man kan förvänta sig att ormarna ska börja kräla fram. Men med löfte om att jag skulle gå först och bana väg och skrämma bort dem så följde han med. På något sätt känns det som om han misstolkat uttrycket ”damerna först” och gett det en helt annan innebörd men det kanske bara är jag? 🙂 Vi slapp åtminstone se några ormar och det var ju tur det!

Sen var det dags för premiärturen med gräsklipparen för i år. Förra veckan tog vi dessutom hjälp av proffs som kom hit och klippte buskar och träd, la ut pine needles (långa barr) i rabatterna och gödslade gräsmattan. Så nu har vi det riktigt fint i trädgården och känner att vi ligger i fas för en gångs skull, nu gäller det mest att hålla efter istället för att hela tiden försöka komma ikapp med allt som ska göras. Huset vi hyr har ju en väldigt stor tomt, nästan 1 acre, och det är en hel del buskar och träd som vi inte riktigt vet hur de ska skötas. De som äger huset verkar inte ha brytt sig så mycket om att hålla efter på tomten de senaste åren så det har varit lite svårt att veta hur stora buskarna och träden borde vara och hur mycket man ska klippa ner dem. Men nu ser det riktigt ordningssamt och fint ut!

Dessutom röjde vi på altanen och tog fram utemöblerna, och sen kunde vi premiärfika ute!

IMG_3845

Hundarna tyckte nog däremot att det var i varmaste laget, de var visserligen ute hela dagen men låg för det mesta i skuggan. Inte lätt att vänja sig så snabbt vid att det är varmt! Tess tog ut Nisse också men han uppskattade inte det varma vädret alls utan smet in igen så fort han fick en chans.

IMG_3850

 

Tyvärr var solen ganska stark, trots att det bara är mars. Jag, som är närmast manisk med att smörja in hela familjen med solkräm efter att själv ha bränt mig hur mycket som helst varenda sommar när jag var liten, hade inte en tanke på att plocka fram solkrämen redan nu. Trots att det ju var varmt och vi var ute i solen hela dagen så slog mig aldrig den tanken, och ingen annan tänkte på det heller. Så naturligtvis brände Tess sina axlar och var tämligen röd på kvällen. Men jag tror nästan det var värt det efter en så ljuvlig dag, efter lite aloe vera-kräm så kändes det bättre och nu har vi letat reda på det som finns kvar av förra årets solkrämer så att vi är bättre förberedda inför nästa helg som, vad det verkar, kommer att bli lika fin.

Även studsmattan hade klarat vintern riktigt bra, Max har visserligen hållit igång den med jämna mellanrum hela vintern men igår fick han äntligen sällskap av Tess också! 🙂

IMG_3853

 

9 reaktioner på ”Dags att gräva fram shortsen

 1. Ååååh! Vad ljuvligt! Ser lite konstigt ut med shorts och linne när det inte är några löv på träden!
  Som jag längtar efter vårvärme nu. Och att tjälen ska lämna marken. Vill ju kunna börja gräva och plantera i trädgården. Och sitta ute och fika utan att kaffet fryser till is.

  1. Kul att du la märke till träden, faktum är att det var därför vi tog kortet just där så man skulle se kontrasten mellan vinterträden och sommarkläderna!

   Ja det är så otroligt mysigt att kunna vara ute och känna att det är varmt! Älskar att sitta ute och äta, förra året tror jag knappt vi åt en enda måltid inne mellan april och oktober…

 2. 14grader i natt ,men jag har suttit i rummet med balkongdörren öppen och solat riktigt gott bara -3 .Tess jag är avundsjuk på dej som har så bra väder ! Farmor!

 3. Hallå där, STOPP!!! Landar ni nåt i Stockholm eller bara Landvetter när ni kommer till Sverige? Vi måste ju seeeees någon gång! :bounce:

  1. Nej vi åker via Düsseldorf och sen direkt Landvetter… 😦 Jättetråkigt, vill ju träffa dig nån gång ju! Hoppas det kan lyckas nästa gång… 😐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s