Servicekänsla

Igår ringde de från United Airlines, som Björn flyger med från Japan. Jag har ju klagat förut på att de inte informerar så bra om det är flyg som är inställda/försenade, och uppenbarligen har de läst bloggen och bestämt sig för att bättra sig!

När Björn var i Indien sist så ringde de ett antal gånger, bl.a kl 3 på natten, och berättade om smärre förseningar som skulle bli på flighten från New Delhi till USA. Och sent igår kväll ringde de alltså och meddelade att det från och med nu går att checka in online för hemresan Tokyo – Chicago.

Varje gång ringer de alltså till hemnumret, Greensboronumret, för att tala om detta. Varför t.ex maila en sån sak, såna moderniteter kan man ju inte riktigt lita på. Bättre att ringa på hemtelefonen och prata in på svararen så man vet att informationen går fram! För självklart är det så att om man ska resa från New Delhi eller Tokyo några timmar senare så finns man på plats i Greensboro och kan ta emot meddelandet som kommer, det är ju självklart! 🙄

Det känns ganska så typiskt för serviceandan här i USA. Har man fått ett uppdrag så genomför man det exakt så som man fått instruktion om att göra, att stanna upp och tänka efter om det är ett bra sätt att göra det på förekommer inte. Tar man egna initiativ riskerar man dessutom att bli utskälld av chefen, så det är bättre att bara göra som man blir tillsagd så är det inte man själv som blir hängd åtminstone!

En reaktion på ”Servicekänsla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s