Helgfrukost

För alla som gillar nybakade croissanter men som kanske inte har lust att kliva upp i ottan på lördags- och söndagsmorgnar för att baka dem har jag ett tips: deg på burk! 🙂

IMG_2672

 

Efter att ha rivit loss etiketten på burken vrider man om den så att den spricker upp, och ut kommer en klump med ihoprullad deg:

IMG_2673

 

Det är i själva verket åtta stycken degtrianglar, som man försiktigt får pilla loss och rulla ihop till croissanter:

IMG_2674

 

Efter 10 minuter så – tada – kan man äta varma, frasiga croissanter till frukost! Perfekt för alla latmaskar, och riktigt goda! 🙂

IMG_2676

6 reaktioner på ”Helgfrukost

 1. Jag har hittat något liknande här men det var en pizza och en burk med kryddad tomat sås det andra pålägget fick man fixa själv !

  1. Det lät ju inte helt fel det heller! Pizzadeg kan vara jobbig att kavla ut eftersom den ska vara så tunn, men tomatsåsen gör jag nog helst själv i och för sig. Men bekvämt och bra när det ska gå snabbt! 🙂

 2. Hittade hit efter en snabb sökning på ”utvandring USA” på google. Har själv alltid haft som dröm att leva och bo i USA och tänker ofta på hur jag skulle kunna nå den drömmen. Är inne på de sista två åren på min civilingenjörs-utbildning just nu och känner att det börjar luta mycket åt att jag ska söka mig till ett ”stort” multinationell företag sen när jag är klar, för att någon gång i framtiden få möjligheten att uppfylla min dröm.

  Sållade igenom inläggen lite snabbt och kunde hitta mycket matnyttig information om hur hela processen går till så jag ska försöka skriva ner det som verkar viktigast. Är ju alltid bra att få veta hur andra hanterade problem som uppstod även om det kanske inte kommer vara samma när jag (förhoppningsvis) hamnar i samma sits.

  Tack för intressant läsning!

  1. Tack, det är så kul att få kommentarer från människor som råkat ramla in här och som kanske till och med haft lite nytta av bloggen! 🙂

   Jag hoppas drömmen går i uppfyllelse en dag, det är verkligen väldigt roligt att få bo i ett annat land och pröva på andra sätt att leva. Även om mycket är likt hur vi har det i Sverige är det ändå så mycket som är olikt och det är väldigt spännande att upptäcka!

   Jag tror att det är klokt att resonera som du gör, det enklaste sättet att komma hit och jobba är nog helt klart att bli hitskickad av sitt företag. Pluggar du till civilingenjör borde du ha stor chans att få jobb på något företag som även har kontor i USA. Lycka till! 🙂

 3. Haha, när min kompis Åsa var i USA på 90-talet köpte hon med sig kanelbullar på burk hem, vi garvade läppen av oss åt de lata amerikanerna som inte orkar baka själva. 😉

 4. Pingback: smoothest coffee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s