Avhandlingsstress?

Ikväll gick jag som vanligt kvällsrundan med hundarna. Lyssnade på Spanarna på podradio, och tänkte på allt och inget. Plötsligt säger Ingvar Storm i mina hörlurar ”och då börjar vi med dig, Jessica”. Jag blev helt ställd.

I en halv sekund rusade tankarna runt: ”oj, ska jag prata idag??? Vad ska jag prata om? Gud va pinsamt, jag har inte ens gjort nån power point-presentation ju, säg inte att jag förväntas redovisa statistiken för den är jag inte klar med än!”. Jag vet inte vad jag trodde, att jag var på ett seminarium, mitt eget slutseminarium kanske, en konferens, kursavslutning eller vad?

Att jag promenerade med hundarna längs en öde landsväg nånstans i North Carolina, USA, att det var solnedgång och syssorna var tämligen högljudda och det fortfarande var jättevarmt solnedgången till trots verkar inte ha gett mig någon ledtråd alls. Inte heller att Ingvar Storm knappast borde medverkat vare sig på någon av de konferenser jag brukar vara med på eller mitt slutseminarium, och definitivt inte som någon slags moderator.

En halv sekund senare insåg jag att det var Jessica Gedin han menade och inte mig, och jag kunde slappna av igen.

Jag tror jag behöver semester. Typ nu.

11 reaktioner på ”Avhandlingsstress?

 1. Vågar du skriva att du har semester som hemmafru, hihi? Jag tror mer att du var oerhört avslappnad och instinktivt reagerade på ditt namn…Kram

  1. Eftersom jag jobbar halvtid är jag tekniskt sett bara hemmafru på halvtid så ja – jag vågar absolut skriva att jag behöver semester! 🙂 Och med bara drygt ett halvår kvar till önskat disputationsdatum och en långt ifrån färdig avhandling så är jag mil ifrån att vara avslappnad tyvärr, även om det hade varit betydligt trevligare om det var det det berodde på!

 2. Känner så väl igen känslan av ständig larmberedskap!
  Om du vill ha fler podradio-tips så är Värvet min absoluta favorit, långa intervjuer med allt från Magnus Betner och Per Gessle till Bodil Malmsten och Mona Sahlin.
  Ta det lugnt…

  1. Usch ja det är nog så det är, ständig larmberedskap trots att man inte tänker på det. Jag har faktiskt lyssnat på ett Värvet-avsnitt, Carina Berg, och det var jättebra! Ska lyssna på fler för det var rätt annorlunda, han som intervjuar hade en väldigt skön stil som gjorde att det inte blev som andra intervjuer. Bra tips!

 3. Känner att jag nog måste förtydliga lite och säga att det ju inte var så att jag fick panik och verkligen TRODDE att jag var i en konferenslokal, mer att jag blev så himla förvånad över att jag tydligen förväntades prata om nånting! 🙂 Men det ska bli väldigt skönt med semester om ett par veckor när ni kommer hit Agneta, då får vi koppla bort allt vad jobb heter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s