Svettigt!

Mitt förra gnällinlägg om det kalla vädret här har jag nu fått äta upp. På ett positivt sätt, för en gångs skull! 🙂

Igår var det bokfika med SWEA-gänget, och vi satt ute på altanen och svettades i sommarvärmen som nu råder här. Till slut fick vi fälla upp parasollet för att inte smälta bort i solen… När jag kom hem fick jag byta om till t-shirt och shorts innan jag ut på en långpromenad med hundarna, och de badade så mycket de orkade för att svalka av sig ordentligt.

IMG_0003

Nu är klockan halv fem på eftermiddagen och det är 24 grader varmt ute. Helt underbart! Märklig känsla bara att se alla höstfärger i naturen när det är så varmt, det stämmer liksom inte riktigt. Det är faktiskt helt ok med frost och kyla några dar när man vet att rätt vad det är så blir det sånt här väder bara några dagar efteråt! Jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag och Max klev av planet när vi flyttade hit i januari 2012 (vi kom ju några dagar efter Björn och Tess pga. alla djur som skulle med). Det var den 26:e januari, och det var 20 grader varmt när vi kom fram till Charlotte. Då kände vi att vi kommer att trivas här! 🙂

8 reaktioner på ”Svettigt!

 1. *försöker att inte panikbeställa en flygbiljett och komma och våldgästa er några månader*
  Här regnar det och så gott som alla löv har blåst ner från träden. Det är ett evigt kämpande mot de negativa känslorna, just nu … Men snart (om en evighetslång novembermånad) kommer i alla fall advent. Alltid något …

  1. *erbjuder mig omedelbart att hjälpa till med biljettbeställningen* 🙂

   Hösten är ljuvlig här, det är nog bästa tiden på året egentligen. Det var bara ett par dagar sen som träden började bli röda och gula, och de har precis börjat släppa löven lite grann men det syns knappt än. Så vackert, ska ta med mig kameran ut i skogen idag. Önskar att du kunde komma hit, vädret hjälper verkligen till att hålla alla negativa tankar borta. Bara att kunna sitta ute på altanen på kvällen och äta middag, sån lyx nu när det snart är november…

 2. Oj det var väldigt vilken växling! Måste vara svårt att veta vilka kläder man ska ta på sig!!

  1. Ja, första året här tyckte jag det var jättesvårt. Nu har vi vant oss, så jag kollar t.ex alltid min väderapp innan jag ger mig ut med hundarna för att se hur mycket det kommer att ändra sig de närmsta två timmarna. Och i skolorna här är det oftast jättekallt inomhus både på sommaren och vintern (när det är varmt ute brassar de på med ac’n för fullt, och när det är kallt verkar de inte satsa särskilt mycket på att värma upp lokalerna), så det är långärmat och gärna en extra kofta som gäller nästan året om.

 3. Hej Jessica! Hur kommer ni att göra nu i janauari när Björns kontrakt går ut? Såg att ni kom över i jan 2012. Ni verkar trivas väldigt bra i Greensboro.Får ni ett extra år? mvh Maria Metze (f.d. kollega til Björn)

  1. Hej Maria!
   Vi har haft tur och fått kontraktet förlängt ett år. Känns jättebra, för vi trivs verkligen väldigt bra och det funkar jättebra för barnen i skolan så vi hade ingen större lust att flytta tillbaka till Sverige riktigt än!

 4. Nyfiken i en strut: Känns det som om ni över huvud taget vill flytta tillbaka till Sverige igen? Och hur känner barnen? Det var ju en sak att flytta ifrån Sverige och veta att det var tillfälligt, och kompisarna kan komma och hälsa på, men en annan sak att flytta ifrån nya kompisar i USA som man kanske aldrig får se igen (det är väl mindre troligt att de kommer till Sverige och hälsar på).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s