Låång bilresa till New York City…

…som ändå kändes som om det gick riktigt fort. Inga direkta köer på vägarna (däremot jättelånga köer åt andra hållet  runt 5-tiden på eftermiddagen när alla skulle hem från jobbet). Vi körde 81:an hela vägen upp till New York och det visade sig vara smart. På så sätt slapp vi köra via Washington D.C, lite längre väg men med tanke på att det flöt på så bra och inte var så mycket trafik så gick det säkerligen snabbare.

Halv tio på kvällen körde vi in i NYC, och strax före en korsning fick GPS’en ett spel och bara stod och snurrade. Jag fick chansa på vilket håll jag skulle åt, och naturligtvis tog jag fel. Helt plötsligt var vi på 8th Avenue innan vi visste ordet av och det var ju inte riktigt meningen! 🙂

Men det gick att krångla sig ut därifrån också, och nu har vi fått vara med om att köra bil mitt inne på Manhattan, bland annat förbi jättevaruhuset Macy’s (det som ligger på Mnhattan är världens största varuhus för övrigt)! En upplevelse det också! Först blev jag jättestressad, men sen märkte jag att det inte var så svårt att köra där trots miljoner människor och bilar. Det är helt enkelt så himla rörigt, med taxibilar och varutransporter som stannar precis när som helst och var som helst så alla är helt enkelt vana vid konstiga filbyten och plötsliga tvärstopp. Alltså kunde man ta det ganska lugnt och helt enkelt bara byta fil när det behövdes, bilarna bakom stannade om man bara var tuff nog att köra på utan att tveka.

Men väldigt skönt var det när vi äntligen kom fram till hotellet och kunde checka in. De har världens minsta parkeringsplats för hotellgästerna och hade bilen varit en enda centimeter längre hade jag helt enkelt inte kommit in, men nu gick det med nöd och näppe. Sen somnade vi rätt gott kan jag säga!

Nu har vi ätit frukost och ska strax ge oss iväg till Times Square! Ska bli så roligt, älskar New York! 🙂

4 reaktioner på ”Låång bilresa till New York City…

    1. Det ska du absolut få! 😀 Men nätet här på hotellet är hur segt som helst så det funkar inte att ladda upp bilder, får bli när vi kommit hem igen.

  1. Vi väntar så gärna, bara det kommer bilder! 🙂

    Beundrar dig – som dels kör så långt själv och dessutom vågar köra på Manhattan! Jag är så bekväm, vill helst sitta bredvid och titta ut genom fönstret när jag åker bil. Och absolut inte köra i stressig storstadsmiljö! Hu så hemskt. Men måste jag så skulle jag väl fixa det, dock inte utan svårt stresspåslag 🙂

    1. Det kommer bilder, fast vi orkade inte släpa runt på stora kameran utan det blir mobilbilder istället!

      Jag älskar ju att köra bil, och blir dessutom åksjuk om jag inte kör, så jag har inget emot att köra långt. Men jag blev stressad först när jag helt plötsligt var mitt inne på Manhattan! Men sen tänkte jag på hur häftigt det var, här sitter jag som tog mitt körkort i lilla Lysekil och kör bil på Manhattan, och då blev det kul istället 🙂 Plus att det faktiskt var enklare än jag trodde ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s