Första ensamma julen

I år firade vi för första gången jul ensamma, bara vi i familjen. Eller nästan i alla fall, vi var  i Thailand ett år på julen men det räknas inte riktigt för då var vi ju faktiskt på semester, men nu var vi ju hemma hos oss och firade en ”riktig” jul. Det kändes väldigt konstigt, men blev faktiskt riktigt bra ändå!

På lilla julafton klädde vi julgranen, som en av de sista här i USA förmodligen. Här slänger man ju fram allt julpynt och klär granen direkt efter Thanksgiving, men vi höll på våra svenska traditioner (plus, som jag nog redan nämnt, att vi inte hunnit köpa nån gran innan men det kan vi ju tala tyst om… 🙄 ). Förra året gjorde jag ett riktigt klipp och köpte en gran för bara 5 dollar, men i år lyckades Björn slå det rekordet. Han pratade lite med ägaren till den mataffär där vi brukar handla och sa att ”alla verkar visst köpa sina granar för 5 dollar, hur bär man sig åt för att göra det egentligen?”. Efter lite dealande lyckades han få en gran alldeles gratis! Eller, han fick betala 10 dollar men fick en kupong som ska skickas in, och sen får han tillbaka hela summan. Hmm, nästa år måste jag alltså försöka få till en deal där jag faktiskt får pengar för att hämta hem en gran om jag ska slå Björn, kan bli svårt men jag ska göra mitt bästa! 🙂 Den här granen var riktigt snygg för att vara alldeles gratis, eller vad tycker ni?

IMG_6206

IMG_6208

På julafton passade vi på att ta det riktigt lugnt, nu när vi varken skulle åka hem till släktingar eller ha alla släktingar hemma hos oss. Lite för lugnt tyckte nog barnen, i alla fall på morgonen. Jag var uppe kl 8.30 och gav hundarna mat, men eftersom Björn fortfarande sov och hundarna gärna vill ta en liten power nap efter maten så gick jag och la mig igen och sen vaknade vi inte förrän 10.40! Stackars Max och Tess hade väntat ett bra tag på att vi skulle vakna så att de äntligen fick öppna sina julklappar som låg i julstrumporna, det var ju väldigt snällt av dem att inte helt sonika väcka oss!

Efter att Björn gått ut och gått med hundarna spelade vi Monopol

IMG_6213

medan julgröten kokade färdigt på spisen

IMG_6214

IMG_6220

 

Precis när vi satte oss till bords för att äta gröten fick vi en väldigt trevlig överraskning. Helt plötsligt ringde det på Tess FaceTime, och det visade sig vara farmor som ringde! De var hemma hos Björns syster och man, tillsammans med alla syskon och syskonbarn. Det var verkligen jätteroligt att få hälsa på allihop och vara med på ett litet hörn på deras julfirande, jag blev lite tårögd faktiskt. Just då önskade jag att vi var hemma hos dem istället!

Efter maten slappade vi en stund.

IMG_6223

Fördelen med att fira jul själva är att man ju faktiskt får bestämma själv i vilken ordning man ska göra saker! Alltså kunde vi helt och hållet hoppa över den vanliga långdragna diskussionen om huruvida julklapparna skulle delas ut innan eller efter julmaten, och istället bestämdes det raskt att julklapparna skulle komma först. Tess ville visserligen helst vänta med dem och på amerikanskt vis öppna dem på juldagens morgon istället, men hon blev snabbt nedröstad. Istället var det hon som fick uppdraget att gå ut och köpa tidningen, men tyvärr gjorde ju det att hon missade tomtens ankomst… 🙂

IMG_6225

Efter julklapparna var det så äntligen dags att äta julmat! Mums!

IMG_6227

På det stora hela taget var det en mysig julafton, det var skönt att ta det så lugnt för en gångs skull även om vi saknade familjen. Hoppas ni haft en bra julafton ni också!

IMG_6229

 

 

8 reaktioner på ”Första ensamma julen

  1. Vi hade en fin julafton som vi firade på regementet i Borås hos Berit ,det var trevligt men vi saknade er som tur var såg vi er på i pad ,som tur var åt vi jul gröten samtidigt ni på morron och vi på kvällen! God fortsättning på Julen!

  2. Vi önskar er alla en god fortsättning på året och ett gott nytt.Tack för fint julkort. Saknar min”lille Kompis” men ser att han har det bra. Birgitta o Bengt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s