College Fair

Igår var Björn, Max och jag på College Fair på Greensboro Coliseum. Jag har aldrig varit på Gymnasiedagarna i Göteborg eftersom vi ju flyttade innan det var dags för sånt, men jag kan tänka mig att det var ungefär som det. En massa college och universitet kom dit för att promota sig, och man kunde prata med anställda och studenter från respektive ställe. Nu har vi ju i och för sig ingen aning om hur länge vi blir kvar här, men Max skulle gärna gå på college och så länge som vi inte vet var vi kommer att bo är det lika bra att förbereda sig på båda alternativen.

Tyvärr var det så himla mycket folk att det var svårt att få ut så mycket vettigt av det. Ljudnivån var öronbedövande och man fick koncentrera sig på att försöka tränga sig fram och åtminstone rycka åt sig en broschyr från det ställe man var intresserad av.

IMG_4071

Fast det märktes ju stor skillnad på de olika collegen och universiteten vad gäller hur populära de var. De riktigt populära, som NC State University och UNC, hade låååånga köer och väntetider på säkert 20-30 minuter om man ville få en chans att prata med dem, medan andra, mindre populära, hade helt tomt vid sina bord.

Vi pratade med ett par av dem som var där i alla fall, och fick lite matnyttig info. Vi hade gärna pratat med dem från NC State men det var bara att glömma, vi tog med oss broschyrer så får vi sitta hemma i lugn och ro och ta reda på mer och sen åka dit och hälsa på. Här åker man på ”turné” runt till de college och universitet man är intresserad av och får en rundtur på varje ställe, så blir vi kvar ett tag till är det nog det vi får ägna nästa sommar åt!

4 reaktioner på ”College Fair

    1. Nej, just nu vet vi bara att vi har kontrakt fram till nästa sommar. Det är det jobbigaste med att vara expat helt klart, att man inte kan planera så långt framåt. Vi vill ju helst stanna tills båda barnen gått ut high school åtminstone, men vi får försöka ha en plan B om det inte blir så! Sen skulle iofs jag inte ha något emot att testa att bo i ytterligare ett annat land om vi skulle få chansen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s