Silverträd

Idag var skolorna stängda igen, eftersom det snöade på natten och världen återigen var vit när vi vaknade på morgonen. Suck! Men imorgon ska det bli 11 grader varmt och regn hela förmiddagen så det försvinner åtminstone illa kvickt. Till helgen ska det bli 18 plusgrader och vi hoppas, hoppas, hoppas att det är våren som är i antågande. Peppar, peppar!

Idag på eftermiddagen varnade de för isregn och när det började rassla ner nånting från himlen vid tvåtiden så ringde jag Björn till jobbet och bad honom pallra sig hem illa kvickt. Det låter otroligt speciellt när det är isregn, inte alls som hagel som ju bara piskar ner och gör ont utan isregn är mycket lugnare och det låter som ett stilla trillande och rasslande.

Dock inte speciellt kul att köra omkring i, så trots att det inne i Greensboro där Björn jobbar var regn snarare än is som föll ner så gjorde han som jag sa. Inte utan knot dock för det var inte halt på vägarna mer än den sista biten när han var framme i Summerfield, och sen började det regna vanligt regn och vägarna var rena och fina igen även här. Jag kände mig lite skyldig som hade jagat hem honom men bättre safe than sorry liksom…

Men nu ikväll kom det en ny omgång isregn när det blev kallare igen och när jag gick ut med hundarna för en stund sen var världen alldeles magisk. Det var som om allting kapslats in i silver, här i Summerfield har det aldrig lagt sig på träden förut så länge som vi bott här. Otroligt vackert, såhär såg allting ut:

IMG_5381.JPG

IMG_5384.JPG

Jag har aldrig sett nåt liknande och var tvungen att jaga ut både Björn och Tess så att de också skulle få se (försökte inte ens få ut Max, jag vet precis hur intresserad han (inte!) skulle vara…). Nu när vi fick se det såhär så förstod vi ännu bättre att man inte låter skolbarnen köra eller åka skolbuss till skolan när det är sånt här väder, tänk er att glida fram på vägar som ser ut såhär och där alla, inklusive man själv, har sommardäck…

Men ack så vackert var det.

5 reaktioner på ”Silverträd

 1. Häftigt! Men farligt som du säger. Vi var ju i NC i helgen (Asheville) och där ställde de in alla flighter pga varning för isstorm – som tur var så kunde vi få tag i en bil och köra ned till Charlotte där vi flög ut ifrån. I Charlotte var det inte så farligt, bara en timme försenat eftersom de var tvungna att av-isa planen och det blev långa köer.

 2. Oj oj vad vackert men jo, man förstår ju att det är rejält farligt att köra då. Hoppas att ni får vår snart då, här börjar det bli dagsmeja men inte mer än så tyvärr.

 3. Hej Jessica!

  Jag studerar till mellanstadielärare och har min praktik just nu, där vi tänkte arbeta lite om USA. Jag vill gärna att eleverna ska lära sig om skolorna i USA och vad barnen gör utanför skolan. Har googlat massor och hamnade här, så har läst en del om vad du skrivit om skolan i USA. Hade det varit okej om jag ställde lite frågor till dig?

  Det som jag ser på din blogg verkar vara motsvarande det svenska högstadiet? Men har sätt lite om ”middle school” också. Det jag undrar är om ”mellanstadiet” (svenska årskurserna 4-6) är utformade på samma sätt som skoldagarna för dina barn är? Det här med 3-minuters raster, individuellt schema, core-ämnen, lunch, ”snödagar”, o.s.v.? Eller vet du om det är utformat på något annat sätt? Förstår att det såklart är olika från skola till skola. Jag letar bara efter något typexempel som mina elever kan relatera till och lära sig om hur barn i deras ålder har det i USA.

  Jag undrar också om du vet någonting om vad barnen gör efter skoldagarna? Finns det fritids? Andra aktiviteter det är vanligt att barnen går på? Klubbar?

  Hade varit väldigt intressant att höra ifrån dig! Du får min e-mailadress så hoppas jag att vi hörs!

  Vänligen
  Sara

  1. Hej Sara!
   Jag ber tusen gånger om ursäkt för mitt sena svar! Om det inte är för sent nu så svarar jag jättegärna på dina frågor, du kan maila mig på jessica at villing punkt se så att jag får din mailadress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s