Kan det verkligen vara sant?

Idag är det Election Day. Valdag. Äntligen!!! Jag tror de flesta amerikaner mer eller mindre gett upp tanken på att denna dag nånsin skulle komma, det senaste året har känts som om vi alla deltagit i filmen Ground Hog Day (Måndag hela veckan) med en evig loop av skandal efter skandal och påhopp efter påhopp (om än av varierande slag).

Men idag är det alltså dags. Mina 2 cent: Hillary vinner men det blir förstås en nagelbitare innan de viktigaste battlegroundstaterna (bl.a Florida, Nevada och vi här i North Carolina) har sagt sitt. Det vi oroar oss för nu är attacker mot vallokaler och de som röstar, antingen av a) ISIS-anhängare (det har förkommit uppmaningar om terrordåd) eller b) Trumpanhängare (som uppmanats att se till så att inget ”valfusk” sker och att väljarna röstar ”rätt”). Om det inte var så tragiskt skulle det vara komiskt att dessa två grupper utgör samma hot mot demokratin…

En reflektion: tidigare valår har det varit skyltar i var och varannan trädgård med namnet på den kandidat man håller på. I år kom dessa skyltar upp väldigt, väldigt sent, åtminstone runt omkring där vi bor. Valskyltar med andra kandidater (senatorer, guvernörer, domare m.m som ju också väljs nu) har förekommit sen länge, men presidentkandidaterna har lyst med sin frånvaro. Först förra veckan började de dyka upp, häromkring i de välmående villaområden som ju större delen av Summerfield består av står det tyvärr Trump på de flesta men desto mer uppmuntrande är det att åka runt i de mer centrala delarna och se att Clinton/Kaine-skyltarna dominerar. Men anmärkningsvärt är det hur få skyltar man ser här, och hur sent de kom. En avspegling av hur folk känner inför detta val som inte liknar nåt annat, och med kandidater som de flesta ser som antingen pest eller kolera?

En spännande kväll och natt blir det i alla fall, och vi är förstås otroligt taggade och spända inför resultatet. Just nu visar CNN hur Hillary går in i vallokalen i sitt distrikt i Chappaqua, New York, och lägger sin röst. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag och Björn ska träna ikväll mellan 16.30 och 17.30, just nu känns det inte så lockande att behöva slita sig från valvakan under den timmen men å andra sidan har inga resultat hunnit komma in då i alla fall och vi kan nog behöva rensa hjärnan lite grann innan uppesittarkvällen!

4 reaktioner på ”Kan det verkligen vara sant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s