Banken

Efter att ha besökt Max skola åkte Björn och jag till banken för att fixa bankkonto så att vi kan börja bygga en ”credit history”. Det är väldigt viktigt att ha en bra kredithistoria här, så ett tips för alla emigranter är att skaffa ett bankkonto så fort som möjligt och börja sätta in pengar där. Vi blev rekommenderade av Björns kollegor och även vår mäklare att välja banken SunTrust. En av fördelarna med den är att den inte tar någon avgift för checkar och uttagskort. Vi kände att vi lika gärna kan ta den till att börja med, trivs vi inte med den kan man ju alltid byta senare. Vår mäklare, Betty, hade varit inne på banken dan innan och förarbetat lite så att det skulle gå smidigt för oss. ”Det tar högst 20 minuter när ni kommer dit”, lovade hon. Visst. Ms Gloria, damen i banken, visade sig vara en äkta sydstatskvinna som älskade att prata med folk i allmänhet och ”utlänningar” i synnerhet. Hur trevlig som helst var hon i alla fall, och riktigt rolig att prata med! Men det tog 1 timme och 20 minuter innan vi vacklade ut därifrån… 🙂

Nu känner vi det som om vi har backat 20 år i tiden – vi har fått ett checkhäfte!

Nån som kommer ihåg att vi faktiskt hade det i Sverige också förr i tiden? 😉 Mycket känns modernare och smidigare i det här landet men vissa saker är verkligen långt efter oss i Sverige. Här betalar man ofta sina räkningar genom att skriva ut en check och skicka till företaget, känns väldigt förlegat. Men Gloria fixade även ett internetkonto så att vi skulle kunna sköta de flesta betalningar on-line, fler och fler går över till det nu.

En reaktion på ”Banken

  1. Jag vet, amerikaner och deras betala med check… *skakar på huvudet* Stenålder verkligen och dessutom inte särskilt säkert. Internetbank is the shit, det har vi ju haft här i hur många år som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s