Kort, kort, kort…

Bor man i USA kan man spara rejält med pengar på matinköpen om man åker till rätt affärer och dessutom skaffar sig kundkort där. Därför har vi ägnat ett par timmar åt att åka runt och registrera oss i några affärer. Hittills har vi skaffat kort hos CostCo, Food Lion, Harris Teeter (verkligen inte någon billig affär men fantastisk att nån gång ibland gå runt och ”finhandla” i!) och K-mart. Plånboken börjar redan protestera mot alla kort:

De små gula och röda korten är minivarianter som man kan hänga i sin nyckelknippa och visa upp istället för att släpa med sig de stora korten. Smart! Nu börjar vi så smått känna oss som amerikaner, när vi både har bankkonto och kontokort! 🙂 Nästa steg var att skaffa ett telefonnummer. Vi hade fått veta att tvättmaskinen och torktumlaren skulle finnas kvar i huset som vi hyr, men idag talade mäklaren om att de som äger huset kommer att ta med sig dem när de flyttar. Alltså måste vi hastigt och lustigt köpa det. 😐 Vi begav oss till Sears och hittade en tvättmaskin och en torktumlare som blivit över från Black Friday, som inträffar en gång om året efter Thanksgiving i USA. Då öppnar många affärer mitt i natten, vid 3-tiden, och har jätterea och man kan göra riktiga fynd. Maskinerna såldes därför för halva priset. Vi beställde hemleverans (vilket inkluderar installation – hallelujah!) men då behövde de ett telefonnummer för att kunna ringa och boka tid dan innan leverans. Vi hade ju inget, så Björn gav numret hem till en av hans amerikanska kollegor. Men den stackarn kan vi ju inte använda varje gång så vi bestämde oss för att köpa en mobil med kontantkort. På BestBuy hittade vi en för 5 dollar + 20 dollar för kontantkortet. 🙂 Fast Tess, vars högsta önskan är att få en iPhone, tyckte kanske inte att denna telefonen var så mycket att hänga i julgran förstås… Men för 5 dollar är den helt ok!

Idag har vi även skrivit på huskontraktet. I sista sekund kom en ny kris – mäklaren hade inte skrivit in på kontraktet att vi har två katter med oss trots att vi talat om det flera gånger. Nu fick de som hyr ut huset reda på det och tyckte inte alls om det. Hundarna var ok men katterna ville de inte ha in i huset, de krävde att de skulle vara utomhus dygnet runt. 😐 Då kände vi att nu får det vara nog. Det har varit en hel del strul med detta huset, visserligen har det inte varit deras fel men diverse saker har strulat. Dessutom hade vi varit väldigt tydliga med att vi skulle ha med oss både katter och hundar. Björn var den som pratade med mäklaren när hon meddelade detta, och han sa ifrån att får vi inte ha katterna inne så får de riva kontraktet och hitta en annan hyresgäst. Lite av en chansning förstås, vi vill ju fruktansvärt gärna ha huset men vi visste att de hade försökt att hyra ut det i 1,5 år utan att hitta hyresgäster så de borde vara villiga att kompromissa. Och det gjorde susen – mäklaren pratade med husägarna och förklarade att vi kommer att ersätta allt katterna möjligtvis skulle förstöra och dessutom kommer vi att ta dit någon som tvättar alla heltäckningsmattor innan vi flyttar. Kontraktet blev underskrivet så nu är huset ”vårt”! Underbart!

2 reaktioner på ”Kort, kort, kort…

  1. Hej! Tur att allt håller på att ordna upp sig. Lova att du bloggar lika flitigt i framtiden. Sitter hor mor och far. De hälsar gott.
    Mvh/Mikael

    1. Jag ska göra mitt bästa att fortsätta blogga flitigt! Kul att du är hos mamma och pappa så att de också kan läsa. Vi hörs när jag är tillbaka nästa vecka, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s