Visum…

Igår kväll började vi fylla i visumansökan. Sida upp och sida ner med frågor. Bland annat ska man fylla i alla skolor man gått i från 1:a klass och uppåt, och samtliga jobb man haft inkl. datum. Inte helt lätt att komma ihåg när sjutton man började och slutade alla småjobb man hade efter att man gått ut skolan, men vi fick nog till det till slut. Dessutom ska man ge en kort beskrivning av vad man gjort på respektive arbetsplats. Pust! Det tar tid, Björn höll på till halv fem på morgonen innan han var såpass färdig att han kunde skicka in ansökan. Den skickar man då till ambassaden, och sen ska man dit för en intervju (barn under 14 behöver inte vara med på intervjun). Tyvärr visade det sig att vi borde skickat in ansökan mycket tidigare, nu fick vi inte tid till intervju förrän den 25:e januari! 😯  Vi har ju tänkt att flytta den första eller andra veckan i januari, nu går inte det.

Som tur är gick vi in och kollade idag igen, och hittade då en ny tid den 18:e januari. En vecka tidigare, åtminstone. Vi får väl gå in då och då och se om det dyker upp någon ännu tidigare tid, men ett gott råd till alla som ska flytta utomlands är att se till att få in ansökan i god tid. Intervjun ska tydligen bara ta 10 minuter ungefär, lite surt att behöva vänta så länge då. 😦

3 reaktioner på ”Visum…

 1. Jaha, så 118 sidor skrivet men en sketen 10 minuters intervju? Det verkar ju logiskt. 🙄 Pappersarbete och byråkrati, jag säger då det. *skakar på huvudet*

 2. Hej
  Vi har samma planer som ni, med hund, katt, barn.. Och att bosätta oss i USA.
  Har kanske missat nåt, men hur vet ni att ni får visum? Hus, skola mm klart innan visumet?!
  Med vänlig hälsning, Lisen

  1. Hej Lisen! Kul att ni hittat hit!
   Säker på att få visum kan man ju aldrig vara. I vårt fall så är det så att Björn behåller samma arbetsgivare som han haft i Sverige, och arbetsgivaren har godkänt att vi skrev kontrakt på hus. Vi ska på intervju på USAs ambassad nästa vecka och det är bara att hålla tummarna att allt ska gå vägen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s