Sista jul- och nyårshelgen i Sverige på ett tag

Så var både jul och nyår över för den här gången. Frågan är när vi kommer att vara i Sverige i december nästa gång? Eventuellt hade vi tänkt att resa hem till nästa jul, men samtidigt känner vi att det hade varit kul att passa på att fira en amerikansk jul så vi får väl se hur det blir. Vi kommer inte att resa hem nästa sommar i alla fall, då har vi ju knappt hunnit bo in oss och det skulle nog vara för tidigt att åka hem då. Risken är att vi får för mycket hemlängtan och inte vill åka tillbaka igen, alla vi pratat med har sagt att första halvåret är rätt tufft innan barnen kommit in i skolan ordentligt och har hittat kompisar och så. Jag hoppas ju att det ska gå fortare förstås, men man vet ju aldrig. Så egentligen hade det ju varit lagom att åka hem om ett år, men vi får se hur vi känner det helt enkelt.

Julen var mysig i alla fall! Vi firade hemma hos Björns syster med övriga syskon och hans föräldrar. Jag hade tänkt att vi skulle frossa i Kalle Ankas jul nu när det dröjer ett tag innan vi kommer att se det igen, men faktum är att den nog faktiskt spelat ut sin roll nu i Disney-kanalens tidevarv. Till och med för en (åtminstone i vissa begränsade fall) traditionalist som jag. Jag och Tess gjorde ett halvhjärtat försök att titta (vi måste ju se vår favoritscen när Robin Hood stjäl den sista pengapåsen från den desperat tumsugande prins John) och Max hängde på när det var Långben och husvagnen, men för övrigt var det klent med intresset. Det är nog inget vi kommer att sakna när vi flyttat, faktiskt!

Nyår firade vi hemma hos goda vänner. Massor med god mat, och hundarna uppförde sig exemplariskt. Java gjorde visserligen sitt bästa för att diskret norpa den inbakade fläskfilén men vi räddade den i sista stund. Det räckte med att värden tappade glasflaskan med välkomstdrinken i stengolvet precis innan vi kom (men den alkoholfria räddningsplankan var jättegod, Rickard!) 😉  Vid tolvslaget blev Java ganska nervös och tittade oroligt ut genom fönstret på alla raketer, men jag hade tagit med mig en massa godis och körde ett träningspass med henne och Morris och det funkade riktigt bra. De somnade gott båda två sen så det verkade som om hon skakade av sig det väldigt snabbt.

Idag är det en riktigt seg dag, trots att jag var chaufför igår och därmed spik nykter. Tant börjar bli gammal och klarar inte att tindra med ögonen när hundarna kräver att gå upp 9 på morgonen trots att vi gick och la oss 3 på natten…

2 reaktioner på ”Sista jul- och nyårshelgen i Sverige på ett tag

  1. God fortsättning på er och skönt att hundarna klarade nyåret bra, framför allt lilla Java då.
    Har ni funderat på om ni ska ge hundarna Zylkene till resan eller om ni ska försöka skippa sånt? Ulrika har ju använt det på Nilla, när de åkte tåget hem från Stockholm och så inför nyår och det har funkat strålande. Men era små kanske klarar det galant ändå. 🙂
    Lycka till här i Sthlm på intervjun om du inte skriver innan dess!

    1. Ja jag tänkte att hela gänget skulle få Zylkene. Jag fick en doseringstabell av Ulrika, det funkar ju som sagt bra på Nilla så jag tänkte prova här hemma först och se hur de reagerar. Jag är inte så orolig för Morris egentligen, men det är ju Java då som är lite ängsligare av sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s