New York, rundtur downtown och Brooklyn

Dag 2 bestämde vi oss för att åka med rundtursbussarna, de där tvåvåningsbussarna där man sitter uppe på taket, efter tips från Agneta. Det var ett jättebra tips, man fick se så mycket mer än man hinner med annars och det är ju väldigt bekvämt att slippa gå! Men varmt, och klantig som jag var så glömde jag solcrémen så jag brände upp axlarna ganska rejält (de andra i familjen är tydligen av hårdare virke så de brände sig knappt alls). Vi åkte med Gray Line, de har ett väldigt bra system där man kan hoppa på och av bussarna när man vill så det är inte så att man måste åka med hela turen om man inte vill. Vi hoppade på vid Times Square och åkte ner till Battery Park. Kul att få se SoHo och Greenwich Village! Tyvärr var inte guiden på den första bussen särskilt bra, han berättade nästan inget om områdena vi åkte igenom utan kom mest med en massa klyschor om hur fantastiskt New York är. Frasen ”the city that never sleeps” återkom i var och varannan mening…

På vägen ner genom Manhattan passerade vi bland annat Empire State Building:

 

Jag och Björn lobbade rejält för att vi skulle åka upp i tornet, vi har varit där en gång förut men det var flera år sen och dessutom mitt i vintern så det var rejält kallt att stå där uppe. Max kunde väl tänka sig att göra det, men Tess var livrädd och vägrade så det blev inget med det. Förhoppningsvis kan det bli nästa gång istället!

Nästa sevärdhet var Flat Iron (Strykjärnet). Jag tycker det är en otroligt fascinerande byggnad, man har ju sett den så mycket på kort men att se den i verkligheten är häftigt. Det stämmer liksom inte att ett hus ska se ut så! 🙂 Visste ni förresten att den var den första skyskrapan som byggdes i New York?

 

 

På vägen passerade vi även ett ställe där man hängt upp kort med hälsningar till de som blev offer för 11 september-attacken. Jag hade gärna gått runt där och läst på korten men nu fick vi nöja oss med att fotografera i farten när vi åkte förbi med bussen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi åkte även förbi China Town, såhär ser McDonalds ut på kinesiska 🙂

 

Vid Battery Park hoppade vi av bussen och klev på en som gick ut till Brooklyn. Där har vi aldrig varit förut, så det var kul att se hur det såg ut där. Betydligt mer i ordning än vad man kan tro, hör man ”Brooklyn” så tänker man ju oftast på slumområden och gäng som drar runt och attackerar allt som är löst, men riktigt så var det inte! 🙂 Åtminstone inte där som turistbussen åkte… Vi åkte dit via Manhattan Bridge, eftersom Brooklyn Bridge är låg på sina ställen så vi som satt på taket på bussen hade blivit ett huvud kortare om vi åkte där.

 

Såhär ser det ut i delar av Brooklyn:

 

Brooklyn har även en egen Triumfbåge, inte lika stor som den i Paris men rätt snygg ändå:

 

De har även ett enormt stort och väldigt fint bibliotek, med olika inskriptioner längs med väggarna:

 

Efter denna rundtur gick vi och åt på en thai-restaurang på 1st Ave.

Rekommenderas starkt, ljuvlig mat och trevlig servitör! När vi berättade att vi kom från Sverige blev han jätteglad och sa att Zlatan var en av hans stora idoler, och ville gärna snacka igenom fotbolls-EM med oss. Tyvärr valde han ju helt fel familj för att prata fotboll med, jag var väl den enda av oss som överhuvudtaget visste att det varit EM i år… Han blev nog lätt besviken! 🙂

 

7 reaktioner på ”New York, rundtur downtown och Brooklyn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s