New York, Times Square

Efter att vi varit i Hoboken delade vi upp oss lite. Jag och Tess gick och shoppade kläder, medan Björn och Max åkte till en Warhammer-affär. Efter ett tag kom jag och Tess till Times Square, och gick till Hershey’s-affären som ligger där och som vi tänkt gå till länge men det har aldrig blivit av:

Vi har tittat på Project Runway ända sedan det startade och i en av de första säsongerna fick de tävlande gå in här och hämta material till kläderna de skulle sy. Så nu fick vi se hur det såg ut där inne på riktigt! Det luktade helt ljuvligt av all choklad 🙂

Sedan satte vi oss på den där röda trappan som står mitt på Times Square och pustade ut en stund. Eller i två minuter ungefär, sedan började det regna… Men jag hann filma lite i alla fall, så ni kan få känna på stämningen litegrann:

Sedan började regnet som sagt. Och åskan. Och blixtarna. Herrejösses vilket oväder det blev! Antagligen hördes väl åskknallarna extra bra när ljudet studsade mellan alla höga hus, för det var nog de högsta smällarna både jag och Tess hört nån gång. Alla sprang och sökte skydd varhelst det fanns en gnutta tak. Först trodde vi att det bara var en snabb skur, men det höll på i flera timmar. Vi hade bestämt möte med Björn vid turistbussarna på 8th Ave, eftersom vi hade tänkt att åka en tur uptown där vi aldrig varit förut (Max var trött och vilade hemma på hotellrummet istället). Men att ta sig till åttonde avenyn från Times Square, vilket inte är särskilt långt egentligen, tog mig och Tess närmare två timmar. Vi väntade i det längsta med att gå iväg, eftersom det åskade och blixtrade så intensivt, och sen fick vi ta det i etapper eftersom det var rena floden av allt regnvatten på trottoarerna. Vi fick tag i en farbror som var smart nog att gå runt och sälja paraplyer, vi såg honom precis när ovädret började och hörde då att ett paraply kostade 3 dollar. Nu när vi skulle köpa ett av honom en timme senare, när det var uppenbart att regnet skulle hålla på ett bra tag till, hade priset hastigt och lustigt stigit till 6 dollar… Smart farbror, som sagt! 🙂

Till slut kom vi fram i alla fall och träffade Björn och hoppade på en buss. Tyvärr gick det ju inte att sitta på taket i regnet och inte heller att ta några kort, men det var ändå kul att se de här delarna av stan och ett ganska bra sätt att spendera en regnig eftermiddag på!

Vi var även inne på Visitors center på Times Square tidigare på dagen, och blev fotograferade av en av vakterna där. En jätterolig farbror som tog sitt arbete som ”turistfotograf” på stort allvar och fick alla att posera runt en stor ljusglob. Det var ingen idé att komma med egna idéer om hur vi skulle stå, han bestämde allt. ”Trust me, I’m gay, I know what I’m doing!” (lita på mig, jag är bög så jag vet vad jag gör!) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s