Jobbhelg i Charlotte

Nu sitter jag och äter frukost och pustar ut efter en intensiv vecka. Jag skulle egentligen haft ett jobbmöte via skype nu på morgonen men det blev inställt vilket på sätt och vis var lite skönt. Jag och min kollega E har varit i Charlotte på en pragmatikkonferens och för mig var det som att gå från 0 till 110 på en sekund, van som jag är att lulla runt för mig själv här hemma. 🙂

E kom redan i tisdags, så att vi hade ett par dagar på oss att jobba innan konferensen. Vad kul det var att få besök igen! Jag gillar verkligen E jättemycket och det var så kul att få sällskap på dagarna och att prata av sig ordentligt, samt hinna med lite shopping också! E måste ju få lite valuta för sin USA-resa, så vi hann med ett besök på Four Seasons och ett på Friendly. Samt jobb, förstås. På konferensen skulle vi prata om kodningar av olika pragmatiska fenomen vi gjort på en korpus med dialoger mellan förare och passagerare i bil (om nu någon är intresserad av att veta det 🙂 ), och vi hade inte hunnit få klart allting innan. Starbucks visade sig vara ett alldeles utmärkt ställe att sitta på när man ska förena nytta med nöje:

 

…eller varför inte hotellrestaurangen för en sista finslipning kvällen innan konferensen…

 

Vi var ganska nervösa innan, eftersom vi verkligen satt och jobbade in i det sista. Nån gång hade det varit trevligt att vara klar i god tid innan en konferens så att man inte behöver jobba så mycket under konferensens gång, men det är väl en utopi antar jag… 🙄 Nåväl, när det väl var dags för oss att presentera gick det i alla fall otroligt bra. Det var den absolut bästa presentation någon av oss gjort, otroligt roligt! Enda smolket i glädjebägaren var att tidpunkten för vår presentation var 9 på morgonen, dan efter att konferensmiddagen hade varit. Alltså var det exakt 4 stycken som satt i publiken… Det var 5 parallella sessioner på konferensen så de få som orkade upp på morgonen var ju utspridda på alla fem. Det var riktigt tråkigt, vi hade hoppats på betydligt fler förstås så att vi hade kunnat få mycket frågor och kommentarer på det vi gjort. Dock blev det en riktigt bra diskussion bland de tappra som ändå var där, och de var väldigt entusiastiska inför det vi presenterat. Kul!

En som däremot hade lite mer publik var en av de inbjudna talarna, John Perry:

 

En duktig, och rolig, talare som var både intressant och rolig att lyssna på. Han är något av en expert på prokrastinering, eller ”strukturerad” prokrastinering, och har till och med en hemsida i ämnet 😀

Tyvärr hade vi ju fullt upp hela tiden, men vi hann ta en liten, liten sväng i staden i alla fall (på väg till Starbucks för att kunna sitta där och jobba…). Charlotte är en otroligt mysig stad! Jag blev helt frälst, faktiskt. Lite pinsamt är det att jag inte varit där förut, det ligger ändå bara knappt två timmars bilresa hemifrån, men det har aldrig blivit av. Jag har varit på ett stort mall som heter Concorde Mill och på IKEA (förstås!) som båda ligger precis i utkanten av Charlotte, men eftersom det ligger på ”Greensboro-sidan” av staden har vi aldrig kört ända in till stadskärnan. Och i Charlotte har de verkligen en stadskärna. Det som är tråkigt med Greensboro är att det inte finns något riktigt centrum som man kan flanera runt i, i Charlotte däremot vimlade det av små mysiga gator med fik, restauranger och affärer:

 

 

 

 

 

Och kyrkor, förstås! Bland annat den här gulliga presbyterianska kyrkan som såg riktigt gammal ut, åtminstone för att vara här i USA 🙂

Jag ska absolut dit igen och ta med mig resten av familjen och gå omkring där en heldag. Kanske till och med sova över en natt och kombinera det med att gå på amerikansk fotboll. Jag har aldrig sett football på riktigt (eller ens på tv för den delen) men när vi skulle åka hem igår så var det fullt hålligång på stan eftersom det skulle bli match. Blev riktigt sugen på att se det live så att man verkligen känner stämningen och så. Jag tycker det är förvånansvärt kul att se baseball, med tanke på att det inte är så mycket action menar jag, men football måste ju vara något helt annat. Det får helt enkelt planeras in ett besök snart! 🙂

6 reaktioner på ”Jobbhelg i Charlotte

 1. Så roligtatt du hade det bra på konferansen ,mina tankar har gått till dej jag förstår att detta var något stort.Jag skulle vilja ha varit en vanlig husfluga som suttit på ett bra ställe och lyssnat.Detvar bra att du själv kännde dej nöjd.Grattis! Gunvor

 2. Trist att det inte kom fler åhörare, men det kom åtminstone några … tänk om det inte kommit någon. :/

  Charlotte ser mysigt ut! Vi pratade, Per och jag, häromkvällen om att vi så himla gärna vill tillbaka till USA och Per sa faktiskt att det skulle vara kul att se amerikansk fotboll live.

  Nu blir det nog svårt att spara ihop tillräckligt med pengar för en USA-resa redan nästa sommar, tyvärr 😦

  1. Nej det är ju ingen resa man kan göra varje år precis, tyvärr! Men vi får väl se hur länge vi blir kvar här, förhoppningsvis kanske ni kan komma senare. 😉 Egentligen borde ni komma runt den här tiden då, när det inte är så vansinnigt varmt. Det är så vackert här nu, och trots att det är oktober regnar det sällan och det är runt 20 grader på dagarna. Då kan vi ju åka runt och göra lite sightseeing i trakterna runt här lite mer!

 3. Jag har ju nästan varit i Charlotte, jag har varit på flygplatsen och på nåt våffelhus eller om det var pannkaksställe. Jag var så ledsen över att åka därifrån att jag inte minns. 😕
  Skönt att presentationen gick bra men himla trist att det inte var fler som fick tillfälle att höra den. 😦

  1. Vad tråkigt 😦 Att du var tvungen att åka därifrån då menar jag…

   Ja det var trist att inte fler kom, men det var väl deras förlust antar jag! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s