Baka

Det finns ett väldigt enkelt sätt att imponera på amerikaner, har jag märkt. Bjud på hembakat! Alla har blivit otroligt imponerade över att vi inte bara kan baka, utan att vi faktiskt tar oss tiden att göra det istället för att bara köpa en påse kakor i affären. Tess klasskompisar nästan slåss om att få smaka när hon har med sig hembakta chocolate chip cookies till skolan vilket förvånar mig en del faktiskt. Fördomsfull som jag är tänker jag att eftersom de flesta mammorna inte jobbar så borde de väl baka nån gång åtminstone, men tydligen inte.

Nu är jag egentligen inte typen som gillar att baka. Alls. Min syster fick de generna, jag är mer för att laga mat. Men eftersom jag a) har köpt min fina Kitchen Aid mixer och känner att jag måste se till att få valuta för pengarna den kostade och b) det finns smygvägar att ta, så förekommer det hembakt då och då i det Villingska hemmet numera. Här är det väldigt lätt att välja hur jobbigt man vill göra det för sig:

Antingen är man jätteduktig och gör allt från grunden, och ser samtidigt till att mixern får komma till användning:

 

Eller också är man lite halvlat och köper ett paket med kakmix. Just det här, Betty Crocker, finns i de flesta mataffärer här och kan verkligen rekommenderas. Blir jättegott!

 

Det tredje alternativet har jag aldrig sett i affärer hemma i Sverige. Man köper helt enkelt en ”korv” med kaksmet och klickar ut direkt på plåten, kan det bli enklare?! Det är dessa kakor som Tess kompisar tycker är så fantastiska. Vilket är tur, för skulle jag göra egna kakor skulle det inte bli särskilt ofta…

6 reaktioner på ”Baka

 1. Jag skulle också kunna tänka mig att baka om vi hade korvar med kaksmet!

  Jag ångrar sååå att jag glömde köpa med mig cheesecake-mix hem. Den som Björn gjorde och bjöd oss på. Gud i himmelen vad god den var! Och jag kom på det när jag satt på planet hem! :/

   1. Jaa! Hemskt gärna! 🙂
    Och Michaelas bikini, om ni har kvar den.
    Jäklar vad jag önskar att jag kunde komma över och hämta/köpa grejerna själv! 🙂

   2. Ja hennes bikini är ju kvar ja, den hade jag glömt. Jag tror Tess har den hos sig. Jag får maila dig innan vi kommer om det är något mer vi ska ta med oss!

 2. Baka och läsa andra kokböcker är något som Tess och jag har gjort mycke när hon var liten . vi farfar o jag hämtade henne från skolan näe hon vilat sej en stund kom hon med bak o kokböcker vi skulle läsa och gå igenom recept ,både Tess och jag var roade! Så jag… farmor… ser fram mot julbesöket och bakningen .Inga genvägar för oss eller hur Tess ! kram farmor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s