Glömde ju…

…tipsa eventuellt nyinflyttade USA-bor om den ”hemliga” koden som kan vara bra att känna till när det är Halloween! För att ungarna ska veta vilka hus det är någon mening att gå till för att få godis så finns en allmän överenskommelse. Om man tänder sin ytterbelysning vid dörren, så betyder det att man a) är hemma, b) har godis och c) tycker att det är ok att få spök-besök. Är det så att man själv är ute och gör trick-or-treat men ändå vill att barnen kommer har man lampan tänd och sätter helt enkelt skålen med godis på trappan så får alla ta själva. Detta sköts exemplariskt, ingen verkar tömma hela skålen utan alla tar artigt högst en handfull var. När godiset är slut släcker man helt enkelt lampan och då vet barnen att det inte är någon idé att knacka på.

När vi var i New York förra året på Halloween såg vi att affärerna hade en liknande överenskommelse. Om man har halloween-pyntat så är det fritt fram för barnen att komma in och tigga godis, har man inget pynt betyder det att man inte vill ha besök.

Enkelt och bra, något som borde införas i Sverige också!

2 reaktioner på ”Glömde ju…

  1. Smart! Och så väluppfostrat ang. godisskålarna! Fast här så är all utomhusbelysning sådan som aktiveras enbart om det är rörelse alldeles i närheten av den. Är alltså ingen direkt utanför dörren är lampan släckt, för den släcks automatiskt efter några minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s