Sommar i Summer-field!

Jahapp, då var vi färdiga med vintern, idag kom sommaren till Summerfield! 🙂 Nej, riktigt så väl är det inte, redan denna veckan som kommer blir det bistrare temperaturer (läs:8-10 plus) igen. Men denna helgen, och framförallt idag, har det varit helt ljuvligt. 22 grader, mulet visserligen men alldeles ljummet i luften:

IMG_2401

Så underbart att få en sån här dag i januari! Även om det kanske blir minusgrader och till och med snö i februari som det var förra året så är det så otroligt mycket lättare att orka med vintermånaderna när det är ett sånt här klimat! I alla fall om man är solälskare som jag och Max. Tess suktar efter snö, men jag och Max bara njuter i fulla drag. Kanske att jag skulle längta efter snö och kyla om några år om jag skulle bo i ett sånt här klimat länge, men jag känner att jag har frusit mig igenom de första 44 åren av mitt liv så nu är det bara att njuta av hur vi har det just nu!

På förmiddagen stack jag och Björn ner till Lake Brandt och gick en rejäl runda med hundarna. Vilket vi inte var ensamma om, det var fullt med folk vilket det inte direkt varit de senaste regniga dagarna när jag och hundarna haft skogen nästan helt och hållet för oss själva. Det är märkligt det där, att hundar verkar behöva mest motion när det är fint väder, och nästan ingen alls när det är regnigt… 🙄 Det visade sig dock att det fanns andra som också kvicknat till av sommarvärmen, till Björns stora förskräckelse:

IMG_2399

Hundarna var väldigt glada i alla fall, och badade ett antal gånger i sjön. Faktum var att det var riktigt svettigt att gå efter ett tag, även om jag och Björn kanske inte var så sugna på att bada ändå… Väl hemma åt vi lunch ute på altanen, resterna från gårdagens grillpremiär:

IMG_2400

Och givetvis var vi tvungna att grilla även idag, det gäller ju att passa på!

IMG_2408

 

Java var som vanligt snäll och hjälpte till med att vakta kycklingarna, synnerligen hjälpsam jycke det där! 🙂

Men som sagt, redan imorgon ska det bli kallare igen. Men en riktig njutarhelg har det varit i alla fall, förhoppningsvis har jag till och med fått energi att ta tag i min statistik imorgon igen…

 

4 reaktioner på ”Sommar i Summer-field!

  1. Med 5 g kallt här hemma och snö ,så trodde vi att ni gått i ide ! Glad att höra av dej !

  2. Guuuuuud, vad härligt!
    Vi har snöfall här idag, vilket jag älskar, och -6. Härligt! Men … det här med att frysa gillar jag inte riktigt.

    1. De dagarna det är runt 5 minus och gnistrande vit snö så är det underbart, det håller jag med om. Men det råkalla vädret runt nollan med slask eller regn, det är jag väldigt glad att jag slipper just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s