Robotmästerskap

I lördags var det äntligen dags för den stora robottävlingen! Lag från hela North Carolina samlades i Greensboro för att göra upp om delstatstiteln, det bästa laget går sedan vidare för att tävla mot övriga delstater.

North Carolina är, till invånarantal, lika stort som Sverige så detta var ungefär som ett SM kan man säga! 🙂

Max robotklubb ställde upp med två team, Wannabee Strange (som Max tillhör) och Thunderducks.

731 team

 

Det var hela 35 team med och tävlade så tävlingsdagen höll på i nästan 12 timmar!

Tävlingen går ut på att hänga på ringar på en ställning, jag skrev mer om det och hur reglerna är i detta inlägget.

731 robot

 

Grundspelet gick väldigt bra för Max team, i en av matcherna lyckades de hänga på ringar på samtliga pinnar på ställningen och fick rekordhöga poäng. Men i matchen direkt efter var det ett team som lyckades ännu bättre och slog nytt rekord med några futtiga poäng…

Efter grundspelet låg Wannabee Strange 4:a och hade därmed kvalificerat sig för final! I finalen får man välja allierade som man vill ha med i sitt lag. Man får då välja bland alla team, så även om man inte direktkvalificerat sig för finalen kan man ändå komma med om man blir vald som allierad. Detta var tur för Thunderducks, som blev valda av ett av teamen.

Semifinalen började bra för Wannabee Strange men efter bara en liten stund blev det statisk elektricitet i roboten vilket slog ut motorn och den dog… 😦 Typiskt! Så de slutade som 4:a vilket ändå var fantastiskt bra med tanke på att det var 35 lag som tävlade. Men ändå synd för grabbarna att det skulle sluta såpass snöpligt. Dessutom har de nu tävlat i 4 år i rad, kommit till semifinal varje gång och varje gång har roboten pajat just i semifinalmatchen!

Det var jättekul att vara med, och förhoppningsvis ska roboten hålla samtliga tävlingar nästa år! Thunderducks, det andra teamet från Max klubb, fick ett judges award för deras ”team unity and spirit and community outreach”. Jättekul!

7 reaktioner på ”Robotmästerskap

    1. Ja det var lite trist. Det laget som vann var ruskigt bra men jag tror att Max lag kunde ha kommit tvåa åtminstone om bara roboten hållit. Men kul var det ändå! 🙂

  1. Tur Max att du har god vilja och inte ger dej , vi håller tummarna för dej!Våren väntar vi på !Soliga kalla hala dagar har vi i Borås ,men ljuset är på väg tillbaka! Farmor

  2. Shit vad bra, 4:a av 35 lag är verkligen inte dåligt – i synnerhet som roboten gick sönder i semin. Trist med sånt. De får hitta en annan lösning till nästa år, duktig Max!

      1. Roboten gick inte sönder, utan kontroll modulen som vi inte får ändra alls hadde ett fel. Så problemet var någonting vi inte kunde fixa alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s