Nästa anhalt: Borås!

Del tre i denna reseberättelse blir en rapport från Borås, där Björns föräldrar bor numera och även hans syster och hennes man. Vi sov på hotell i Borås natten mellan lördag och söndag vilket var gudomligt skönt, vi behövde verkligen sova ut allihop! Sedan åkte vi hem till Björns föräldrar och fick se deras lägenhet för första gången. En jättefin lägenhet, ljus och välplanerad, och med väldigt bra läge så bättre kunde de inte ha det. Kul att äntligen få se den annat än på bild!

Sedan åkte vi hem till Björns syster med familj och åt påskbord nummer 2. Otroligt mycket god mat, jag måste säga att vi planerade bra när vi åkte hem just över påsk så att vi fick chansen att äta alla goda klassiska svenska rätter! 🙂

Bäst av allt var att vi även fick träffa både Björns syskon och alla syskonbarn, det var verkligen fullt hus:

IMG_3993

Det var ju ett tag sen vi såg allihop nu, så det väldigt roligt för våra barn att få berätta om allt de varit med om under året. Vi trivs verkligen fantastiskt bra här i Summerfield, men den stora nackdelen är att vara så långt ifrån släkten. Det är ändå ett speciellt band man har till sina släktingar som inte går att ersätta med vänner hur nära vännerna än är, och jag önskar verkligen att vi kunde flytta med både föräldrar och syskon hit också!

Framåt eftermiddagen åkte vi vidare, denna veckan gällde det att vara effektiv för att hinna träffa så många som möjligt! Nästa anhalt blev därför Landvetter. Först lämnade vi av Tess hos hennes bästis, hon bodde sedan kvar där resten av veckan så att de skulle hinna umgås så mycket som möjligt. Tack A&P för att ni var så snälla och lät henne bo hos er!

Sedan vidare till våra vänner P & K, vars son är Max bästa kompis. Även här var det riktigt rörande att se killarna när de träffades, de har ju inte setts på över ett år men det var som om de träffats senast dagen innan när vi kom dit. Jag är otroligt tacksam för att vi lever i internets tidevarv där det är så enkelt att hålla kontakten trots stora avstånd! Tack vara facebook, skype och en vanlig hederlig telefon kan man höras av regelbundet utan några större problem. Max och hans kompis har varit väldigt flitiga med att ringa varann på helgerna och prata läääänge, och det märktes nu!

Hemma hos P & K fick vi det kanske godaste grillade köttet jag ätit, nånsin. P är en grillmästare av rang, och tar det här med grillning på stort allvar. Om jag berättar att han har två grillar, en gasolgrill där köttet bryns och får färg, och en kolgrill dit det sedan flyttas över och får ligga länge och långsamt ta smak av hickoryved så får ni en aning om vad jag pratar om… Det ”värsta” är att de ska komma och hälsa på oss i sommar, och jag tänker att vi får välja mellan två alternativ: antingen bommar vi igen grillen helt och kör på grytor och pastarätter, eller också överlämnar jag med varm hand ansvaret för grillningen på P och koncentrerar mig på tillbehören istället! 🙂

Hur som helst var det hur kul som helst att träffa dem igen! Ser verkligen fram emot att få besök i sommar, och vi kommer dessutom att åka med dem till Washington D.C några dagar så det ska bli riktigt spännande!

Efter en väldigt trevlig kväll åkte sedan jag och Björn till hotellet i Göteborg, medan Max bodde kvar hos sin kompis resten av veckan. Tack P & K, det var jättesnällt att låta honom göra det! 🙂

2 reaktioner på ”Nästa anhalt: Borås!

  1. Alla hela Björns släkt … 20 personer… var så glada att träffa Björn dej och Tess Max hos Berit och Roland som Lagat middag åt alla Våra barn och barnbarn ,det blev så trevligt med mycke prat och skratt ,det kalaset ska vi suga länge på Farfar och Farmor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s