En trasa säger mer än tusen ord

Ibland kan man se övergivna bilar stå vid vägkanten eller halvvägs ner i diket. Ofta har man då hängt en vit tygtrasa, t-shirt eller liknande i bilfönstret vid förarsidan, så här:

IMG_2657

 

Det är ett allmänt vedertaget sätt att signalera till polisen att ”jag har inte lämnat bilen här för gott utan kommer snart tillbaka och hämtar den”. Kanske man fått slut på bensin eller att den pajat och man inte har tid att bärga den omedelbums. Om jag förstått det rätt ska tygtrasan vara just vit, men jag antar att det inte spelar någon roll om man skulle råka hänga upp någon annan färg.

Övergivna bilar blir annars hämtade ganska så snart här, och får lösas ut för dyra pengar. Däremot är tygtrasan inte en garant för att bilen aldrig kommer att forslas bort, står den kvar för länge hämtas den i vilket fall som helst. Men det är ju ett enkelt och smidigt sätt att få lite respit i alla fall, så att man förhoppningsvis får någon dag på sig  att fixa bärgning eller reservdelar eller vad det nu kan vara!

3 reaktioner på ”En trasa säger mer än tusen ord

  1. Jag har faktiskt undrat varför det är så, men när jag sett det har trasan varit på antennen eller typ vingen bak (om det finns en) och då har jag tänkt att ”amerikaner kanske gör så för att känna igen bilen på en parkering eller nåt”. 😳 😆 🙄 Tack för matnyttig info och en inblick till i den amerikanska kulturen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s