Översvämningar och tornados?

När jag satt och skrev föregående inlägg började mobilen vibrera. Det var min väderapp som varnade för severe thunderstorms (allvarliga åskväder) som var på gång i vårt område. Innan hade vi fått en tornadovarning. Knappt hade åskvarningen kommit förrän det blev nästan helt mörkt ute och regnet började vräka ner.

Det regnade rejält även på förmiddagen idag, så mycket att Morris tog sig en lång och allvarlig funderare innan han till slut motvilligt följde med mig och Java på långpromenaden. Så mycket som det regnat här de senaste dagarna har det inte regnat på hela tiden vi varit här känns det som. På lokal-TV sa de nyss att i ett område nära där vi bor har det kommit 60 millimeter regn på en timme!

Så det är bara att hålla sig inomhusoch hoppas på att tornadon inte kommer hit åtminstone. Det verkade som om den skulle hålla sig lite längre söderut, hoppas att det stämmer. Peppar, peppar, men vi brukar klara oss bra här i Summerfield. Detta kanske jag får äta upp nu, men oftast brukar det vara uppehåll eller bara lite regn här när det vräker ner för fullt i Greensboro.

Nu kom det upp på tv’n att man ska hålla sig inomhus, dra ut telefonkontakterna, undvika att använda elektrisk utrustning och hålla sig borta från fönstren på grund av åskan. Helst ska man inte ge sig ut i bil om det inte är absolut nödvändigt, eftersom vissa vägar kommer att översvämmas. 😦 Tur att Björn kommit hem från jobbet och att jag precis gick en runda med hundarna, nu håller vi oss inne resten av kvällen även om regnet, för tillfället åtminstone, nästan har slutat!

4 reaktioner på ”Översvämningar och tornados?

    1. Det känns inte just nu som om det ska bli det i alla fall, det kom en rejäl regnskur men nu har det slutat även om det fortfarande är mulet. Ibland känns det som om de är lite för glada i att beskriva oväder som ”severe”, till slut reagerar man knappt och tar det inte riktigt på allvar vilket ju inte är så bra. Vargen kommer, liksom. 🙄

      1. Ja, det är ju helt klart dåligt av dem att varna till höger och vänster när det inte blir något ändå. Visserligen kan ju väder vara väldigt lokalt men ändå. 😕 Det är ju inte meningen att man ska ta en tornadovarning med en klackspark men så blir det ju så småningom.

      2. Nej precis, man vill ju inte strunta i ”fel” varning liksom. Jag har börjat ta thunderstorms-varningarna med en klackspark mer eller mindre eftersom det aldrig har blivit mer än ett ”vanligt” åskväder av det, men den som kom idag såg annorlunda ut + att de gick ut på tv med en stor varning. Men när det ändå inte blir något av det börjar man ju undra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s