Hanging Rock

I tisdags åkte vi till Hanging Rock. Det är ett naturreservat med ett berg och en bergsklippa som hänger ut från berget, därav namnet förstås, som ligger en knapp timmas bilfärd från där vi bor. Vi pratade om att åka dit redan förra året när hela familjen var här på besök, men eftersom det var så varmt då avstod vi. Det är visserligen inte någon svår klättring upp till toppen men det tar trots allt 40-45 minuter att gå upp och inget man gärna gör i nästan 40 graders värme (och jag talar av erfarenhet, första gången vi var där var det runt 36-37 grader varmt!).

Denna dagen hade vi tur, det var inte mer än 25 grader och lite molnigt så det var perfekt väder. Efter att jag varit ute med hundarna på långpromenad på morgonen (jag vågade inte ta med dem till Hanging Rock eftersom det trots allt var för varmt för dem att gå så långt) så gav vi oss iväg.

IMG_4436

 

I början av stigen finns denna skylt, så att alla som vågar sig in på stigen ska veta om vilka hemska olyckor man kan råka ut för:

IMGA0891

Med tanke på att stigen till största delen ser ut så här känns det kanske inte som om dödsfaran är överhängande, men ingen kan ju säga att vi inte blivit varnade i alla fall…

IMG_4428

 

Notera att trädet alltså böjt sig i 90 grader när det kommit upp till ”taket” och nu växer rakt ut istället:

IMG_4445

 

Hanging Rock, dit upp ska vi:

IMG_4434

 

 

Utsikten är fantastisk och det är så vackert uppe på toppen. Denna dagen hopade sig regnmolnen dessutom på himlen vilket gjorde det ännu mer dramatiskt och det blev ett väldigt speciellt ljus:

IMG_4471

 

Vi såg även en örn! Tyvärr på avstånd så det blev ingen jättebra bild men i alla fall. Dessutom har jag hört att det betyder tur att se en örn, hoppas det stämmer även om den inte är så nära 🙂

IMG_4482

 

Efter att ha ätit vår medhavda pastasallad började vi gå nedåt igen. På vägen ner kommenterade vi att det blev mörkare och mörkare på himlen och jag och Agneta hoppades på att det skulle bli åska (vi älskar åskväder båda två!) men ändå tog vi oss god tid och stannade och plåtade med jämna mellanrum. Smart, verkligen. 🙄 När vi hade kanske tio minuter kvar till bilen öppnade sig himlen och det var som om någon stod och hällde en hink vatten över oss. Eller många hinkar, rättare sagt. På mindre än en minut var vi fullkomligt dränkta in på bara underkläderna, och det var knappt ens lönt att springa till bilen även om vi gjorde ett gott försök att komma undan ovädret. Vi borde ju räknat ut att det skulle börja vilken minut som helst men inte då. Och inte hade vi så mycket som en näsduk, än mindre en handduk, med oss att torka oss med, eller ombyte för den delen trots att vi visste att det eventuellt skulle bli åskoväder på eftermiddagen. Följden blev att vi fick sitta i våra dyblöta kläder hela vägen hem. Tur att det ändå var varmt ute åtminstone, så vi inte blev sjuka! Regnet till trots var det en lyckad utflykt i alla fall, och kul att få visa upp lite mer av North Carolina än bara shoppingcenter och poolen! 🙂

En reaktion på ”Hanging Rock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s