Hasta la vista, småkryp!

Igår ringde det på dörren och utanför stod en mycket efterlängtad man – Mr D, vår egen (ex)Terminator! Han kommer hit fyra gånger om året och besprutar huset både in- och utvändigt så att vi ska slippa alla läskiga småkryp som finns i denna varma del av landet.

När han kom i våras var jag precis på väg att åka hemifrån, tydligen hade han skickat ett vykort för att tala om vilken dag han skulle komma men vi hade inte fått något. Denna gång var det likadant, han hade skickat ett kort men vi hade inte fått det. Till slut kom vi fram till att adressen hämtas automatiskt till den som står som ägare till huset, och därför går kortet förmodligen till vår hyresvärd i Charlotte. Man kan ju tycka att han skulle kontakta oss och tala om att han fått kortet så att vi får veta när vi borde vara hemma men så långt tänker han tydligen inte.

I våras innebar det att Mr D bara kunde bespruta utomhus eftersom jag hade en tid att passa och inte kunde vara kvar och släppa in honom. Det har börjat märkas nu, vi börjar få fler och fler små objudna gäster allteftersom värmen stiger. Jag var på väg att ringa honom och be honom komma men där stod han alltså utanför dörren som en räddande ängel!

När han var klar nämnde han, nästan som i förbigående, att han hittat en kackerlacka i ett av badrummen. KACKERLACKA! 😯 Jag höll på att falla död ner, men då ”lugnade” han mig med att det var en riktigt stor en. Förmodligen såg han på mig att detta inte precis lät bättre i mina öron, så innan jag hann greppa datorn för att beställa flygbiljetter hem till Sverige gav han mig en snabblektion i kackerlackskunskap.

Tydligen finns det två sorters kackerlackor man behöver oroa sig för här – de amerikanska och de tyska. De amerikanska är, förstås, störst (eeeverything is big in America…) och tar sig vanligtvis inte in i hus. Hittar man en kan man därför vara tämligen säker på att den är ensam och irrat sig in av misstag. Oftast kommer de in om det regnat väldigt mycket, de sitter nämligen uppe i träd och kan sköljas ner på taket av häftiga regn och sen ta sig in i huset därifrån. Mr D hade fått mängder av samtal från folk som fått besök av den amerikanska kackerlackan de senaste veckorna eftersom det regnat en hel del här.

Den tyska varianten däremot är mindre än den amerikanska och beter sig som tyskar brukar göra när de är utomlands – de tar över fullständigt! 😉 Hittar man en kan man vara säker på att det vimlar av dem i huset, de kommer i grupp och förökar sig som tusan. Alltså kan vi vara tacksamma att det var en vilsekommen stor amerikanare han hittat, och förhoppningsvis ska vi slippa se några fler. Jag hade ändå lite svårt att somna igår kväll måste jag säga, men jag har åtminstone inte sett några fler. Hoppas han sprutade på ordentligt med något riktigt, riktigt giftigt, just nu skiter jag i miljön bara jag slipper krypen! 😈

8 reaktioner på ”Hasta la vista, småkryp!

  1. Eeeeeeh, TUR att jag inte visste att det kunde sköljas ner kackerlackor från träden när det regnade! Fast å andra sidan, det kanske hade fått fart på oss!? 😉
    Jag såg inte ett enda kryp inne och jag brukar ha radarsyn i vanliga fall!

  2. När vi är på utlandsresa släcker vi aldrig ljuset i badrummet på natten dom där djuren tycker inte om ljus !

    1. Men är inte risken att de tar sitt pick och pack och flyttar in i sovrummet då? Om jag tvingas välja har jag dem ju hellre i badrummet än i sängen…

  3. Dom är mörkerdjur ,När ljuset tänds på toan försvinner dom in sina hålor det är då vi ser dom ,snabba är är dom ,döda inte en kackalacka spola ner eller kasta ut den ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s