Intensiv Sverige-vecka

Har nu varit i Sverige en dryg vecka, hälsat på familjen och jobbat. Intensivt har det varit! Jag som är van vid att lulla omkring med hundarna där hemma och sitta för mig själv på min kammare och jobba har nu varit på en riktig arbetsplats fem dagar i sträck och dessutom varit social på kvällarna! Rena chocken, men ack så välbehövligt känner jag.

Det bästa, jobbmässigt, är att jag haft en chans att testköra vår fina bilsimulator ordentligt och även testat mina grejer som implementerats. Just det var väldigt spännande, att få pröva på, i verkligheten, det som jag gått och funderat och filat på de senaste åren! Det återstår en del buggfixande och finjustering av dialogen (det är alltså röststyrning i bil jag forskar om för er som inte vet det) men det känns lovande, det gör det. Dessutom har jag träffat min handledare och haft handledning två gånger den här veckan vilket verkligen varit guld värt. Man tycker ju att det borde vara ungefär samma sak att prata via Skype men det är verkligen inte det, det blir så mycket bättre när man sitter i samma rum och dessutom har en whiteboard att klottra på. Jag önskar verkligen att jag kunde komma hit oftare för den sakens skull, även om jag gärna slipper att flyga mer än 1-2 gånger per år…

Flygresan hit var ingen trevlig upplevelse alls. Starten gick hur bra som helst, och jag som är flygrädd och framförallt hatar själva starten kände att det här var ju helt ok faktiskt. Men ett par timmar in i flygningen, strax efter att vi ätit, började turbulensen. Sen var det turbulens i drygt tre timmar, jag trodde aldrig det skulle ta slut. I början skakade det mest från sida till sida och det var ändå ganska ok, jag mådde inte illa och det var inte så häftiga skakningar att jag blev rädd. Men när planet började åka upp och ner istället så mådde jag inte så bra längre om man säger så. Stackarn som satt bredvid mig önskade nog att han valt en annan plats! Jag hoppas verkligen att det inte blir så mycket turbulens när jag åker tillbaka. Enligt Björn brukar det vara medvind på väg till Europa och medvind = större risk för turbulens, vilket innebär att det borde vara lugnare när man åker tillbaka, i motvind, till USA igen. Jag vet inte om han bara försöker lugna mig men jag hoppas han har rätt!

Shoppat lite grann har jag också hunnit med, och varit social som sagt. Så himla mysigt att träffa vänner, fika på stan, bli hembjuden på middag, prata av sig ordentligt och komma ikapp lite på det sociala planet! Detta kommer jag att leva på ett bra tag! 🙂

4 reaktioner på ”Intensiv Sverige-vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s