Inte så vältajmat oväder

Snöovädret som härjat längre västerut i USA är nu stadigt på väg längre och längre österut. Flyg är inställda och det är kaos på de igensnöade vägarna. Här i Greensboro var det risk för isregn, typ underkylt regn, på morgonen idag så skolorna öppnade två timmar senare för säkerhets skull så att inte bussarna skulle riskera att köra omkring i blixthalka. Dock blev det inte så mycket is av det, bara regn.

Hela dagen har regnet vräkt ner, förhandsprognosen löd på hela 5 inches, drygt 120 mm, bara idag. Jag vet inte om det blivit så mycket men säkert inte långt ifrån. Långpromenaden med hundarna var sådär idag, hundarna var glada och skuttade på som vanligt men jag hade gärna avstått just idag kan jag säga! Första halvtimmen var helt ok, jackan höll tätt och var varm och jag hade regnbyxor som också stod emot vätan bra, men sista halvtimmen trängde vattnet igenom på axlarna och det började rinna sådär iskallt och mysigt ner längs nacken och halsen. Brr!

På torsdag är det Thanksgiving, och det varnas för att det kommer att bli totalt kaos på vägarna. Thanksgiving är ju den största helgen här i USA vilket givetvis även innebär att det är den största bilåkarhelgen. Alla ska åka till släktingar och vänner på samma dag, ungefär som på julafton hemma i Sverige.

Vi ska hem till bekanta i Greenboro som tur är, så vi ska inte åka så långt. Det verkar inte som om det ska bli mer än regn här om man kollar på prognosen, men man vet ju inte om det kanske fryser på. Jag hade gärna sett att det snöat lite, men det får gärna vänta till lördag eller så… På fredag är det Black Friday, stora shoppardagen då det är superrea i de flesta affärer, och Tess och jag ska traditionsenligt (nåja, det är andra gången och då räknas det väl som tradition?!) åka till köpcentrumet Four Seasons och shoppa natten mellan torsdag och fredag. Vill helst inte halka omkring på glashala vägar med sommardäck då, då får vi hellre avstå.

2 reaktioner på ”Inte så vältajmat oväder

  1. Lite märkligt här att busschaffören har bilbälte medans barnen sitter utan.
    Känns inte så där jättebra.

    1. Vad bra att du påminde mig, har tänkt att blogga om det! Det är verkligen inte bra att det är på det sättet, jag vet anledningen och den är väldigt märklig… Kommer ett inlägg om det vad det lider! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s