Thanksgiving med fördröjning

I torsdags var det Thanksgiving här i USA. Barnen var lediga från skolan redan från onsdag så detta är deras höstlov med fem lediga dagar i sträck.Välbehövligt, även om det ju som vanligt är så att de har läxor som ska göras över lovet. Jag tycker att det är bra att de har läxor så att de får in en bra studieteknik (pratade med en kompis när jag var i Sverige som berättade att hennes barn knappt har några läxor alls nu för tiden, det är ju inte heller bra och det kan bli jobbigt om man ska plugga på högskola/universitet sen) men på lov och helger tycker jag faktiskt att de kan få ha lite ledigt.

Vi hade tappert försökt bjuda hem folk hem till oss på Thanksgiving. Det är ju den största helgen här i USA då släkt och vänner samlas och äter gott ihop utan några andra krav på aktiviteter så som presentinköp eller dekorationer som ska göras. En mysig och vilsam helg, helt enkelt! Dock gick det inte så bra att få hit någon, två av familjerna hade bokat resor och två skulle få besök av sina amerikanska släktingar. Suck! Ett tag var vi inne på att åka iväg vi också, eventuellt passa på att åka till Disneyworld i Florida (en jobbarkompis till Björn brukar alltid åka dit på Thanksgiving då det inte är för varmt för att orka gå omkring, och dessutom inte så hiskeligt mycket folk) men sen blev det ju oväder och allmänt kaos på vägarna så vi struntade i det.

Och tur var det, för sen ringde en amerikansk vän och undrade om vi ville komma hem till dem på middag. Jättekul, vi har aldrig umgåtts med dem privat (hon är ”coach” på Max robotics-klubb) men de har pratat om att de skulle vilja att vi kom hem till dem på middag nån gång. Med amerikaner är det ju inte så lätt att veta alla gånger om det bara är något de slänger ur sig eller om de faktiskt menar det, så det var ju kul att de faktiskt gjorde slag i saken! 🙂 Dock är ju Thanksgiving en sån dag då man enligt traditionen gärna bjuder hem någon man inte känner så väl,  förutom släkt och vänner då förstås, så de kanske tyckte att det var ett bra tillfälle att passa på! 🙂

Jag lovade att ta med någon svensk dessert, och vi funderade hit och dit på vad vi skulle hitta på. Äggost tänkte vi först, det är ju en så typisk svensk grej som de garanterad inte ätit förut, men sen blev vi tveksamma. Det är ju ändå lite speciell smak och konsistens, de kanske inte alls skulle tycka om det? Till slut beslöt vi oss för smulpaj med hemlagad vaniljsås istället. Äppelpaj är ju en klassisk amerikansk grej förstås men smulpaj kanske de inte testat förut, och med blåbär och vaniljsås känns det rätt svenskt. Dessutom gjorde jag det när några ur ”svenskgänget” var här på frukost för ett par veckor sen så jag visste att pajen och vaniljsåsen var goda.

Så i torsdags vaknade Björn och kände sig lite halvdan på morgonen, men tänkte att en långpromenad med hundarna skulle nog pigga upp. Det var jättefint väder och strålande solsken. Lite för strålande visade det sig, för han fick migrän i det starka solskenet… Typiskt! Av alla dagar så måste det komma just denna dag naturligtvis. Han tog tabletter och gick och la sig men det blev inte bättre så vi fick ringa återbud till middagen. Dessutom är ju Thanksgiving den dag då precis allting är stängt i USA (vilket vi fick erfara förra året) vilket gjorde det minst sagt lite svårt att få tag på något ätbart. Vi hade ju inte planerat att laga mat den här dagen och hade inte så mycket hemma, men varenda affär och hämtmats-restaurang var stängd så det blev att plocka ihop de rester vi hade och gnaga i oss. Inte så happy Thanksgiving för oss i år! Tess var den enda som fick äta kalkon, hon var hembjuden till en kompis på deras Thanksgiving-lunch och kom hem ett antal timmar senare och var proppmätt och nöjd. Jag var mycket avundsjuk!

Dock ordnade det upp sig ändå till slut. De som vi skulle hem till ringde idag och undrade om vi inte kunde komma hem till dem ikväll istället och hjälpa dem att äta upp alla kalkonrester. Det gjorde vi mer än gärna förstås! Så det blev till att slänga ihop den där smulpajen i alla fall och bege sig dit ett par dagar efter alla andra. 🙂 Vi har haft en jätterolig och mysig kväll, ätit massor med kalkon och min smulpaj gjorde succé och gick åt till sista… tja, smulan. 🙂

7 reaktioner på ”Thanksgiving med fördröjning

 1. Tur att det blev bra till slut!
  Synd att det inte går fler direktflyg över till er … Per pratar ibland om att han ska skicka över mig till dig en vecka … (förbaskat synd också att jag inte är gjord av pengar)

 2. Men så som jag flög nu sist var väldigt smidigt, Gbg-München-Charlotte. Bara en mellanlandning med andra ord, sen får man visserligen åka bil från Charlotte men det är det värt för att slippa en flygning tycker jag. Nu när det inte är högsäsong heller är det hyfsat billigt, knappt 6000:-

  Jag är helt inne på Pers linje! 🙂

  1. Ja, det är ju smidigt förstås! Men då skulle jag behöva bli hämtad i Charlotte och jag hatar att ligga någon till last :/ Pengarna skulle jag kunna skrapa ihop också … men problemet är bara det dåliga samvetet jag skulle få. Pengar som skulle kunna användas till familjens semester …
   Ja, du förstår ju … 🙂
   Men ni är väl kvar ett tag, så om jag skyndar mig att skriva klart boken … 😉

   1. Hämtning i Charlotte går alltid att kombinera med ett IKEA-besök så det är inga problem! 🙂
    Vi är kvar ett tag till så det är ingen panik, du är välkommen när du vill och kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s