Från ett frosseri till ett annat

Dagen efter Thanksgiving är ju den som kallas Black Friday här i USA. Som vår mellandagsrea x 1000 ungefär. Eller som Max så riktigt uttryckte det, ”dan efter att man suttit och talat om hur tacksam man är för allt man har ger man sig ut för att shoppa slut på alla sina pengar för att skaffa sig nya grejer”. En paradox typisk för USA! 🙂

I år hade jag och Tess bestämt att vi skulle åka och handla på fredag morgon istället för att åka iväg mitt i natten som vi gjorde förra året. En del affärer öppnar ju redan klockan 20 på Thanksgiving (och det är en livlig debatt i alla media om att affärerna borde ge tusan i att hålla öppet då och låta personal och kunder fira Thanksgiving i lugn och ro istället, men ändå shoppas det loss i de affärer som har öppet), och många öppnar 00.01 på natten till fredagen.

Vi skulle till Four Seasons eftersom det är där det finns flest affärer som Tess vill handla i och det framförallt är hon som är den shoppingsugne! För ett par veckor sedan hade vi en stor händelse här i Greensboro: H&M öppnade en butik på Four Seasons! Givetvis var det samma dag som jag åkte till Sverige så jag missade invigningen med röda mattan och allt. Men dit ville vi nu på Black Friday i alla fall, samt till Abercrombie & Fitch och till Bath & Body Works. Egentligen är det oftast ingen superrea i klädaffärer utan det är nog mest om man handlar elektronikgrejer som man kan göra de stora klippen på Black Friday, men lite rea är det ju även på kläder.

Tess var ju hos en kompis på Thanksgiving och när vi hämtade henne på kvällen sa hon att hon ville åka iväg och handla på natten i alla fall. Jag var inte jätteglad åt det, hade jag vetat innan hade jag planerat sovandet lite bättre för att slippa gå omkring som en zombie i affärerna, så vi dividerade fram och tillbaka hur vi skulle göra. Det visade sig att Abercrombie & Fitch hade sin stora rea fram till 04.00, så vi kompromissade och beslöt oss för att åka hemifrån 3 på natten. Hem och lägga sig omedelbart för att hinna få åtminstone 4 timmars sömn innan klockan ringde 02.20!

Halv fyra på morgonen var vi där, och det visade sig vara en alldeles utmärkt tid. Inte alls så mycket folk som det var förra året när vi kom dit precis när det öppnade. I de flesta affärer var det knappt någon kö alls, mycket skönt! Däremot hade vi (jag) tydligen missuppfattat när H&M skulle öppna, jag trodde det var 06.00 men det visade sig att de öppnat redan klockan tolv. Därmed missade vi utdelningen av presentkort till de 100 första i kön, men det gjorde inte så mycket. Framåt 6-tiden var vi hemma igen, Tess med några klädpåsar och jag med tvålar och doftljus från Bath & Body Works, och kunde gå och lägga oss en stund till.

På fredag eftermiddag sen kom två av Tess kompisar, de skulle ha en ”sleep over” hemma hos oss. De barrikaderade sig inne i bonusrummet hela helgen, och hade så kul att de frågade om de kunde få sova över natten till söndag också så det fick de göra. Jag förstår inte hur Tess orkade efter att ha sovit så lite på natten till fredag men hon är ju ung och stark till skillnad mot vissa andra… 🙄 Jag och Max flydde fältet på lördag eftermiddag och gick på bio så att han fick komma undan de fnittrande tjejerna en stund! 🙂 Ender’s Game såg vi, båda barnen har läst den som obligatorisk bok i skolan så jag var nyfiken på hur den var. Bättre än väntat visade det sig, och dessutom var Harrison Ford i en av huvudrollerna och det är ju aldrig fel! 🙂

Tjejerna bad om att få hyra en film och det fick de göra. En skräckfilm visade det sig, och när de dan efter berättade om den och beskrev djävulsdyrkare och självmord och diverse andra hemskheter blev vi lite nervösa Björn och jag över vad deras föräldrar skulle säga när/om de fick veta. Det kanske var sista gången de sov över här!

Helgen avslutades med den försenade Thanksgiving-middagen. Deras son går också på robotics och han och Max känner varann lite grann så då fick Max äntligen koppla av med en kompis han också. På det stora hela taget en mycket lyckad helg!

3 reaktioner på ”Från ett frosseri till ett annat

    1. Äsch, det glömde jag ju skriva om! Björn hörde faktiskt anledningen på radio häromdagen (i alla fall en av dem, det finns någon historisk förklaring också men jag kommer inte ihåg vad). Det är nämligen så att det är denna helgen som de flesta affärer når break even och börjar gå med vinst, för resten av året. Så siffrorna i bokföringen går alltså från rött, minus, till svart, vinst. Därav namnet! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s