En liten Sven, men betydligt trevligare

Jomen, även vi har minsann haft det blåsigt idag. Två löv rasslar förbi ute på gatan as we speak, och Javas öron vajar lite lätt i vinden. Men annars är det inte väl inte så stora likheter med den Sven som härjar i Sverige just nu.

24 grader har vi toppat på idag! Känns helt osannolikt med sådana temperaturer i december, men det är ju förstås för att det är så svårt att släppa tanken på hur det ”borde” vara vid den här tiden på året = hur det är i Sverige. Björn ringde imorse och berättade att det legat ett 3 cm tjockt istäcke på gatorna i Göteborg när han körde till jobbet, och att det varit +1 grad och regnat på tvären i den hårda vinden. Låter som normalt Göteborgsväder med andra ord! Syster min satt fast i Stockholm och kunde inte flyga hem till Halmstad på grund av ovädret och det var ju mindre trevligt förstås.

Själv gjorde jag misstaget att ta på mig en långärmad tröja när jag gick ut med hundarna, t-shirt hade förstås varit betydligt lämpligare. Däremot var det rätt jobbigt att gå efter ett tag, luftfuktigheten hade sprungit iväg uppåt och luften var så tjock att man hade behövt en sked för att få i sig lite syre. Till och med hundarna såg lite tagna ut efter någon timme.

Inte för att jag klagar. Jag har frusit mig igenom 43 vintrar innan vi flyttade hit så nu njuter jag i fulla drag av North Carolinas ombytliga väder! Redan på söndag ska det bli 0-gradigt igen så det gäller  att passa på att lapa så mycket sol och värme som man kan.

Vi gick en ny trail idag, hundarna och jag. Björn fick tips om den av ett äldre par han träffade för ett par veckor sen. En jättefin trail är det, delvis går den längs med träskmarker där det bor mängder med bävrar. Tyvärr har jag ännu inte sett någon, men däremot ser man tydliga spår av hur de jobbar:

IMG_3329

IMG_3331

Jag trodde först att de inte städat undan ordentligt efter att ha röjt i skogen för att göra vandringsleden, men det är alltså bävrar som fällt träden! Coolt! 🙂

4 reaktioner på ”En liten Sven, men betydligt trevligare

  1. Precis vad jag också tänkte! 🙂 Jag hoppas att jag kan få se dem nån gång, men det är väl ingen större risk med tanke på promenadsällskapet jag har. Får väl smyga mig dit utan hundar nån dag… 🙂

   1. Apropå Kalle Anka….. Vad tyckte du när du kom till USA och såg deras dammsugare? När jag flyttade till England och för första gången såg det som man här kallar en ”upright vacuum cleaner” så bara skrattade jag. Jag hade hela tiden trott att de bara existerade i Kalle Anka, att de var ritade så som ett skämt. Har kallat dem för ”Donald Duck cleaners” eller ”Quackies” ända sedan 80-talet -och förutom under ett halvår har jag hela tiden vägrat ha en.

   2. Haha, du menar en sån här: https://utvandrare.wordpress.com/?s=helvetesmaskin

    Jag trodde knappt det var sant jag heller, hur kan man FORTFARANDE släpa runt på såna?! Som tur var hittade Björn ett ställe där man kunde köpa små smidiga Electrolux så det gjorde vi, den vi hade i början ingick i hyrmöblerna. Jag ska också börja kalla dem ”Quackies” tror jag, jättebra namn ju! :mrgreen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s