På väg hem

Sitter på flygplatsen i München nu, på väg hem till Summerfield. Klockan ringde 3.30 imorse (eller snarare i natt!) och då hade jag knappt sovit nånting. Jag har extremt svårt för att sova när jag vet att jag borde somna snabbt för att hinna sova så mycket som möjligt om jag ska upp jättetidigt!

Har just insett den stora skillnaden när det gäller val av klädsel när man ska åka till Sverige jämfört med till USA. Till Sverige är det bekväma kläder som gäller i första hand, det är ändå en rätt lång resa och man vill helst inte ha något åtsittande eller ömtåligt på sig. Hem däremot är det andra regler som gäller. Då är väskan packad till bristningsgränsen med allt man köpt med sig från Sverige (i mitt fall choklad, grillchips, Vim, disktrasor (!), vaniljsocker, smågodis, te samt möjligen ett och annat nyinköpt klädesplagg) och helt plötsligt blir vikten en faktor man måste räkna med.

Denna gången var jag riktigt orolig, väskan gick nätt och jämnt att marklyfta och det var högst tveksamt om jag skulle klara gränsen på 23 kilo. Alltså var klädkoden ändrad från ”bekvämt” till ”tungt”. Jag tog på mig så mycket som möjligt av de tyngsta kläderna jag hade och försökte få det att se ut som om jag faktiskt ville ha tre lager kläder på mig, packade ner allt jag med milt våld kunde få ner i handbagaget och bad en stilla bön. Framme vid bagageinlämningen gick jag igenom i huvudet vad jag skulle överge om det var så att jag var tvungen att göra mig av med en del av packningen. Den stora frågan var – skulle chokladen klara sig eller ej?! Under över alla under, vågen stannade på exakt 23 kilo! Chokladen var räddad!

På planet till München berättade han som satt bredvid mig att det utbrutit en strejk på flygplatsen, han hade fått ett mail om det på morgonen. Jag, som valde bort att bli uppdaterad om eventuella ändringar eftersom det kostar extra, hade inte hört ett ord om det. Väskan gick dock att checka in hela vägen till Charlotte så jag hoppades på det bästa, och om det inte händer något i sista minuten verkar det som om strejken inte kommer att beröra mig. Mindre än en timma kvar tills planet går och än så länge inga besked om förseningar eller inställda flyg. Håll en tumme eller två att det ska gå bra är ni snälla, jag vill hem! 🙂

4 reaktioner på ”På väg hem

  1. Jag sitter på båda tummarna ,önskar att resan går bra och att du kommer så fort som möjligt till stora familjevärmen det kan du behöva efter allt slit i sverige .

  2. Tack för hållna tummar! Det hjälpte helt klart för resan gick bra, det var en del turbulens men bara kanske 5 minuter i taget så jag hann inte börja må illa i alla fall. Nu är jag hemma med familjen, så otroligt skönt och efterlängtat! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s