Vårtecken á la North Carolina

De senaste två veckorna har värmen kommit hit, äntligen. De flesta dagarna har det varit runt 20 grader och man har äntligen kunnat damma av t-shirten och shortsen och kunnat njuta av att vara ute. Ett säkert vårtecken är när körsbärsträden blommar, så otroligt vackert! Till och med det lilla, lilla trädet på vår tomt blir alldeles översållat av blommor:

IMG_6601

 

Björn har redan varit ute två gånger med gräsklipparen, och passade på att gödsla gräsmattan igår eftersom det skulle regna idag (vilket det gör också, med besked). Han har bestämt sig för att vi ska ha den finaste gräsmattan i hela området i år, vi får väl se hur det går med det projektet! Just nu dreglas det mycket över websidor med robotgräsklippare kan jag avslöja, han börjar likna Fredde i Solsidan fast med gräsmatta istället för grill… 🙂

Det definitiva beviset på att våren/sommaren är på väg fick vi annars igår. Skolan ringde sitt vanliga samtal på söndag kväll, de ringer alltid då och informerar om aktuella saker. Gärna även på fredag kväll, runt 7-tiden, av någon anledning, just när man slagit sig ner i soffan med fredagsmyset och tagit helg. Är det mycket på gång, som när det var alla snow days och sånt till exempel, så kan de ringa 3-4 gånger i veckan, ibland två gånger på samma kväll, så att man till slut känner sig lätt trakasserad. De ringer ju inte personligen heller, förstås, utan det är ett förinspelat telefonmeddelande från rektorn, vicerektorn eller ordföranden i föräldraföreningen. Ofta pratar de så snabbt och otydligt att vi har lärt oss att aldrig svara i telefonen när vi ser att det är de som ringer utan istället låter vi telefonsvararen ta det så att man kan lyssna på det flera gånger tills man hört vad det är de vill.

Igår ringde de som sagt igen, och den här gången var det våren och det varma vädret som föranledde samtalet. Vicerektorn ville, på förekommen anledning, påminna om skolans dress code.  Inte för smala axelband på tjejernas linnen, inte för kort kjol eller för korta shorts (om man står med armarna rakt ner och fingertopparna når nedanför plagget är det för kort ”och tänk på att det gäller även när man går och inte bara när man står stilla och har dragit i kläderna för att få dem att bli längre!”), ingen djup urringning. Inga linnen för killarna och underkläderna får inte synas på vare sig killar eller tjejer. Nej, jag raljerar egentligen inte över det, jag tycker det är bra med dress code. Borde finnas även i Sverige!

Så ja, nu är våren kommen och kanske att man faktiskt vågar hänga undan åtminstone den tjockaste vinterjackan samt vantarna och mössan? Just nu är det visserligen blygsamma 6 grader ute och spöregn, som sagt, men resten av veckan ser betydligt bättre ut.

2 reaktioner på ”Vårtecken á la North Carolina

  1. Dresscode FTW! Det borde VERKLIGEN finnas i svenska skolan också, men då skulle alla börja skrika om integritet och personligt ansvar och jag vet inte vad. Dumheter, alla borde lära sig att klä sig som folk redan från början.
    Här har våren tagit ett stort steg tillbaka, inte över fem grader även om solen skiner. Kasst!

    1. Skulle vara kul att se reaktionerna om rektorn på varje svenskt högstadium/gymnasium ringde hem till föräldrarna och uppmanade dem att se över sina barns klädval och se till att de klär sig anständigt! 🙂

      Usch, april är en jobbig och lömsk månad. Hoppas värmen kommer tillbaka snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s