Minisemester till Hilton Head Island, SC

Nu är det ju påskveckan, och efter en del velande hit och dit bestämde sig skolorna i Guilford County till slut för att ge barnen lite påsklov i alla fall, alla snow days till trots. Så onsdag och torsdag blev lediga, plus långfredagen förstås som är helgdag. Varför heter långfredagen Good Friday på engelska förresten, nån som vet? Känns väldigt märkligt med tanke på att det var den dag Jesus spikades upp på korset, knappast en särskilt bra dag…

Nåväl, det innebar i alla fall att vi kunde ge oss iväg på en liten resa, precis som vi tänkt från början. Dock har Max redan haft sitt vårlov men vi tänkte att han skulle ta ledigt på onsdag och torsdag, men det visade sig att han ska ha sina final exams nästa vecka så hela denna veckan går åt till förberedelser inför proven. Inget man gärna vill missa, så han kunde inte ta ledigt i alla fall. 😦 Efter en del dividerande hit och dit tyckte Bjrön att jag och Tess skulle åka ändå, så att åtminstone vi fick lite semester. Han är väldigt omtänksam, min man! ❤

Så imorse styrde vi kosan mot Hilton Head Island i South Carolina. Det ligger ute vid kusten, väldigt långt ner i SC nästan på gränsen till Georgia. Vi tänkte när vi bokade att om vi tar oss såpass långt ner borde chanserna till fint väder och eventuellt bad i havet vara rätt goda. Det hjälpte inte kan jag säga redan nu, det är rejält blåsigt och bara runt 17 grader så några bad är det inte tal om men det gör inte så mycket.

Resan hit tog 5,5 timme. Redan strax efter att vi körde över gränsen till South Carolina slogs vi av hur grönt det var. Våren har kommit en bit längre här helt klart! Bland annat körde vi igenom en liten stad som heter Cheraw, jättemysigt ställe med hus som verkligen ser ut som man tänker sig sydstatsvillor:

IMG_3642

 

Att vi är längre söderut nu märks även på växtligheten, här vimlar det av palmer överallt:

IMG_3647

 

På vägen stannade vi och tankade vid en bensinstation som uppenbarligen tröttnat på vissa kunders klädstil och därför ställde hårt mot hårt:

IMG_3648

 

Har man inga skor på fötterna och/eller inte har på sig t-shirt får man alltså ingen betjäning på det här stället! Dessutom uppmanas alla att dra upp byxorna, ingen linning nere vid knän således! 🙂

Jag var propert klädd i både skor och skjorta, och dessutom väl uppdragna byxor, så jag släpptes in. Däremot höll själva tankningen på att ta en ända med förskräckelse. Jag satte i munstycket i hålet och låste knappen som man brukar så att jag inte behövde stå och hålla i handtaget hela tiden. Gick sen en sväng och tittade mig omkring lite, och hoppade sen in i bilen och värmde mig lite medan jag väntade på att tankningen skulle vara klar. Gick ut när jag såg att kostnaden började rulla över 50 dollar eftersom jag vet att full tank brukar gå på runt 54 dollar och jag inte hade kört helt slut på bensin innan vi stannade för att tanka. När jag kommit ut och gått runt bilen ser jag hur bensinen står och forsar ner på marken! Den hade alltså inte stoppat automatiskt när tanken var full utan bara fortsatt att pumpa i bensin. Snabbt som sjutton fick jag stopp på det och gick sedan in och berättade vad som hänt. Damen i kassan tittade på mig som om jag var från en annan planet och förklarade att den ju inte stoppar av sig självt, man måste ju själv hålla koll på när det är fullt i tanken… Allvarligt talat, när kom den funktionen att den själv känner av när tanken är full? Jag kan inte minnas att jag någonsin varit med om att själv behöva ha koll på det, men här i South Carolina ligger de uppenbarligen lite efter… Kändes sådär att åka iväg med en bil som stank av bensin, men efter ett par mil försvann lukten åtminstone. 😕

Till slut var vi framme på Hilton Head Island. Vilket ställe, såå mysigt! Väldigt turistigt, men charmigt ändå. Och vilken känsla det var att vara vid havet igen, det var ett tag sen! I och för sig har ju jag varit i Lysekil och Göteborg tre gånger sen i början av december, men då knappast haft tid att gå ut och njuta av havsluften. Tess däremot har ju inte varit vid havet sedan vi var i Lysekil förra påsken. Tyvärr blåste det som sagt rejält, men det gjorde inte så mycket. Vi tog en promenad längs med stranden direkt efter att vi checkat in och bara njöt, så vackert. Påminner en del om Östra Stranden i Halmstad, eller vad säger ni, Nettan och Bertil? Med undantag för palmerna då, möjligtvis! 🙂

IMG_6616

IMG_6623

IMG_6629

IMG_6632

IMG_6639

IMG_6642

IMG_6645

IMG_6652

IMG_6613

4 reaktioner på ”Minisemester till Hilton Head Island, SC

 1. Jättekul att läsa som vanligt. 🙂 Jag har heller aldrig fattat varför det heter Good Friday, men å andra sidan så blir folk VÄLDIGT fundersamma när jag envisas med att kalla dagens dag för Pink Thursday!! 🙂

  54 dollar för en tank bensin, AVUNDSJUK!!!

  ”No shirt, no shoes, no service” såg jag i USA när jag var där för en evighet sedan, men det där med brallorna var verkligen ett bra tillägg. Det borde det stå på affärer här med!

  1. Pink Thursday är ju skitbra, ska börja med det jag också! :mrgreen:

   Ja bensinen är jättebillig här, ändå klagar alla på att den blivit så dyr… Jag har aldrig sett den skylten förut, gillar den skarpt! 🙂

 2. Asbra, upp med brallorna bara! Skönt med lite minisemester, och vilket vackert hus! *längtar*
  Alltså – som du säger, när kom funktionen på bensinpåfyllnaden? Jag kan inte heller minnas att man någonsin behövt bekymra sig över att det ska svämma över. Läskigt faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s