Bra shopping!

Oj vad jag ligger efter med bloggandet igen… Hoppas ni har förbarmande, det är svårt både med tiden och orken för bloggeri just nu.

Tänkte berätta om min och Tess heldag på Hilton Head Island i alla fall. På torsdagen var vädret lite bättre, det blåste fortfarande så mycket att det inte gick att vara på stranden men det var runt 20 grader varmt och det var ju skönt. Istället för stranden gick vi bort mot ett litet köpcentrum som låg nära hotellet. Det var småaffärer med diverse krimskrams, väldigt turistigt men kul att gå runt och titta ändå. Dessutom hittade vi norskt VOSS-vatten! 🙂

IMG_3657

 

Sen åkte vi iväg i bilen och letade efter Hollister som Tess sett en skylt om när vi körde mot hotellet dan innan. Till slut hittade vi det, och det visade sig att det inte bara var Hollister som låg där utan det var en jättestor Tanger Outlet! Tanger är en kedja med outlets här i USA där det finns mängder med affärer. Här i Hilton Heads visade det sig vara rena Meckat, både mysigt och superbilligt!

IMG_3666

 

Här fanns både Hollister, Abercrombie&Fitch, Nike och massa andra affärer. Just Hollister och A&F är två favoriter för Tess, det är nästan bara där hon kan hitta kläder som passar eftersom hon är så smal. Här var det dessutom superbilligt, dels var det lägre pris redan från början och när vi var där var det dessutom 30% rea. Tess hittade tröjor för 6-7 dollar som normalt skulle ha kostat 30-40 dollar! Jag hittade dessutom crocs-tofflor! Tess skämdes och ville knappt gå in i affären, men jag var mycket nöjd. De är perfekta när man bara ska ut en sväng med hundarna och jag har verkligen saknat de jag hade i Sverige, som jag kastade när vi flyttade för att de var trasiga.

Efter timmar av shopping var vi tillbaka på hotellet, vilade lite och gick sedan och åt på en restaurang. Tyvärr var vi jättehungriga redan när vi kom dit. Jag säger tyvärr, för det tog en hel evighet att få mat. Inte kunde vi skälla på servitrisen heller, hon berättade att hon jobbat sen halv nio på morgonen och skulle jobba till framemot 10 på kvällen stackarn. Vi lämnade rejält med dricks istället, hon gjorde verkligen sitt bästa och lönen var säkert urusel. Här förväntas man alltid ge dricks, på gott och ont. Lönen är som sagt oftast under all kritik för de som jobbar inom serviceyrken och de anställda är beroende av dricksen för att överleva. Arbetsgivarna vet ju att alla ger dricks och därför höjer de inte lönen, bättre hade varit att inte låta det vara så självklart att lägga minst 20% i dricks och istället kräva att minimilönen höjs, men det är nog en bit kvar innan det händer tyvärr…

Fredagen var vår sista dag. Vi tog det lugnt på morgonen och åt frukost länge. Frukosten var en historia för sig, vi var rädda att den skulle bestå av kaffe/te och en muffin så som det ofta är på amerikanska hotell, men här var det rena drömmen. Bacon, äggröra, korvar, grits, hushpuppies, flingor, müsli och flera olika sorters bröd. Dessutom kunde man beställa omelett som de gjorde iordning medan man väntade. Kändes som Thailand helt plötsligt, mysigt! Sen, efter ett sista farväl av beachen, styrde vi kosan hem igen. Det var väldigt mysiga dagar vi hade ihop!

4 reaktioner på ”Bra shopping!

  1. Vilka klädfynd, men jag måste säga att trots att jag verkligen är bekväm av mig så skulle jag aldrig sätta på mig ett par crocs – så jag är med Tess där! :mrgreen: Mmmm, riktigt bra hotellfrukostar är guld värda, det gör nästan hela pengen man betalar värt det tycker jag.
    Ta hand om er i extremvädret som kommer nu, be safe!

  2. Allvarligt Jenny, crocs är guds gåva till mänskligheten! :mrgreen:

    Usch ja, extremvädret är på väg. Det såg inte mysigt ut alls igår när de visade bilder från Mississippi på nyheterna men jag hoppas att vi kommer att klara oss, det verkar som om ovädret inte ska nå riktigt ända hit. *håller tummarna*

  3. Det norska vattnet finns på wallmart. Ialla fall det lilla nyöppnade. Köpte stora till bokfikat sist. Om ni gillade det.

    1. Aha, har inte sett det där (fast iofs inte letat heller) men det var ju bra att veta. Kan inte säga att jag märkte nån större skillnad mot Food Lions egna märke (som är riktigt gott) men flaskorna är ju snygga så det kan vara lite roligare att ha när man har gäster hemma om inte annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s