Vart tog ovädret vägen?

Idag skulle extremovädret komma till oss i North Carolina. Vet inte om ni hört om det hemma i Sverige, men det härjar ett jätteoväder i USA just nu med stormar, enorma mängder regn och till och med tornados. Idag kom det till North Carolina, och på eftermiddagen skulle det nå våra trakter.

På förmiddagen när jag var ute med hundarna regnade det, inga extremmängder precis utan mer som ett vanligt hällregn.

IMG_3686

I skogen hittade vi årets första lilla sköldpadda! Jag har spanat efter dem ett tag nu och tyckt att de borde komma fram, det har ju ändå varit varmt ett tag nu, men idag var alltså första dan vi såg en. Tyvärr hittade Java den också och bar omkring på den en bit och gjorde sen som hon brukar göra när hon hittar en extra fin skatt ute i skogen – försökte gräva ner den! Det gäller verkligen att ha koll på henne och titta efter vad det är hon vill begrava, ibland är det ett rådjursben och då är det ju betydligt bättre att hon gräver ner det än att hon försöker äta upp det, men är det en levande sköldpadda så är det ju inte fullt så bra. Denna gången såg jag henne i alla fall och kunde rädda stackars sköldis.

IMG_3689

 

När vi kom hem från skogen hade det slutat regna och var riktigt varmt och skönt ute. När Björn kom hem pratade vi om att ge oss ut och springa, men eftersom jag behövde jobba en stund till och gräsmattan behövde klippas bestämde vi oss för att skjuta på det en dag. Precis när han gick ut för att klippa gräset kom regnet givetvis! Men det var en kort skur på högst en minut, sedan var det bara varmt och kvavt igen.

Vid 7-tiden gick vi ut med hundarna och då var det så kvavt att det var svårt att andas på slutet. Hundarna flämtade och släpade benen efter sig. Men inget regn och ingen åska! Nu är klockan över 10 på kvällen och fortfarande har vi inte sett röken av något oväder, så frågan är om det blir något. En vän som bor i Apex, som ligger mindre än en timmes bilresa härifrån, rapporterade på Facebook att regnet vräkte ner där, men här – nada. Nu längtar vi verkligen efter det så att den kvava luften kan försvinna men vi får väl se hur det blir. Tornados klarar vi oss gärna utan men ett litet normalt åskväder skulle vara helt ok. På nyheterna visade de bilder från Florida där det kommit 18 inches (drygt 450 millimeter) regn på mindre än 24 timmar! Så vi får trots allt vara tacksamma att det bara kommit några skurar här, även om det är kvav och jobbig luft..

6 reaktioner på ”Vart tog ovädret vägen?

  1. Ni ska nog vara glada om ni kommer undan eländet, inga roliga bilder man ser på teven………..vi har också klarat oss från regnet, 36 grader under dagen och nyss när jag var ute med hundarna var det 29 grader och väääääldigt fuktigt, är helt genomsvettig puhhhh och så kommer det att fortsätta nu tills hösten. Hoppas dock på att tempen håller sig under 30 🙂 detta kommer att bli en prövning, tur att vi har så nära till vattnet. Du får ta dig en ordentlig regndans så att trycket lättar 😉 ha det så gott i värmen , kram på dej

    1. Skönt att höra att ni klarat er, jag blev orolig när jag såg tv-bilderna från Florida… Inte kul alls. I morse var det riktigt mörka moln på himlen och det såg ut som om det skulle bryta ut ett rejält oväder när som helst, men det blev aldrig något. Jag kan nog skippa regndansen, det verkar som om trycket lättade i alla fall! 🙂

  2. Har inte tittat på nyheter på ett tag (champions league är tydligen väldigt viktigt så här års …) men har sett lite bilder på Twitter om främst tornados.
    Tur att du håller oss uppdaterade!

  3. Champions vafförnåt? :mrgreen: Jag och Tess går och hoppas lite på att få se en tornado på avstånd nån gång, men vi vill ju inte gärna ha den över oss så det är skönt att vi (verkar ha) klarat oss helt och hållet denna gången!

  4. Jag har tänkt på er och hoppats att ni skulle komma undan billigt och det verkar ni ju ha gjort. Skönt det, extremväder känns som en onödig grej att uppleva.

    1. Ja vi kom undan helt och hållet visade det sig, det blev aldrig ens någon åska den här gången. Håller med, extremväder kan vi gärna hoppa över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s