Mamma Mia!

Förra helgen var vi ute på äventyr alldeles själva, jag och Björn. Vi åkte till Durham på fredagen och såg på Mamma Mia, som jag fick biljetter till på Alla Hjärtans Dag. Vi har sett den en gång förut för flera år sen, i London, så det var kul att få se den även här. Och föreställningen var fantastisk med jätteduktiga skådespelare. Det är en speciell känsla att sitta i en ”utländsk” publik (även om det ju var vi som var utlänningarna 🙂 ) i ett annat land än sitt eget och höra hur alla kan varenda ord av texterna, och veta att det var ett svenskt band som skrev musiken för en hel massa år sen. Häftigt! Tyvärr får man ju inte ta kort när föreställningen börjat, så det här är bara ett litet smakprov på hur det såg ut inne i salongen. Det blev helt fullsatt till slut, och stämningen var fantastisk!

IMG_0067

Innan föreställningen var vi på en tapas-restaurang och åt, jättegott och mysigt att vara ute bara vi för en gångs skull. Sen sov vi över på hotell, och dan efter åt vi först frukost på ett litet café. På väggen hängde det bilder på caféinnehavaren tillsammans med Obama och Biden, det visade sig att de varit där vid valkampanjen 2008. Obama var ”very, very nice” intygade hon 🙂 Sen strövade vi runt en stund i staden. Mysig stad, det vi såg av den, och med något vi verkligen saknar i Greensboro -trottoarer! I Greensboro finns i princip bara en gata där man kan ströva omkring på trottoaren och titta i affärer, men här var det så i hela stadskärnan.

IMG_0073

IMG_0072

IMG_0071

IMG_0069

 

Vissa byggnader såg dock ut att komma direkt från Sovjet och var väl kanske inte fullt lika mysiga…

IMG_0070

Sen åkte vi vidare till en stad som heter Chapel Hill. Jättemysig stad! Trots att det bara är en timmas resväg hemifrån har det aldrig blivit av att vi åkt dit förut. Det är en universitetsstad, University of North Carolina (UNC, ett välkänt universitet med väldigt bra anseende) ligger där, och det märktes. Mycket folk runt 20-30-årsåldern och en skön avslappnad lite hippieaktig stil. Där skulle jag mycket väl kunna tänka mig att bo! Vi hade bokat rum på ett hotell mitt i stan och hade massor av restauranger och affärer direkt utanför dörren. En uppskattad omväxling mot hur vi har det i Summerfield där vi är tvungna att ta bilen vad vi än ska göra! 🙂 Tyvärr glömde jag ladda mobilen så jag har inte så mycket bilder därifrån, men några blev det i alla fall. På inrådan av A åkte vi till ett ställe som heter  A Southern Season där de har det mesta för hemmet, allt från köksredskap till mat och viner från jordens alla hörn. Jättekul att gå runt och bara titta på allt!

IMG_0075

IMG_0076

Sen strövade vi runt på gatorna och bara njöt av att koppla av och inte göra nånting alls. Efter den jobbiga vintern och våren som varit behövde vi verkligen en helg utan måsten där vi bara kunde ta dan som den kommer. Bland annat gick vi förbi en jättegullig liten bokaffär med oslagbar marknadsföring, och de levde som de lärde:

IMG_0078 IMG_0079

 

På kvällen åt vi mat på en turkisk restaurang, och avslutade med ett glas vin på hotellet på vår alldeles egna lilla balkong

IMG_0080

 På söndag var det dags att vända hemåt, fast först tog vi en sväng till en annan liten stad som heter Hillborough och som ligger väldigt nära Chapel Hill. Det var som att komma till filmen Tillbaka till framtiden, jättemysig stad! Dock tämligen stilla och folktom såhär på en söndag förmiddag, men vi hittade ett café där vi kunde få en kopp kaffe i alla fall.

IMG_0082

IMG_0083

IMG_0084

 

En väldigt lyckad helg helt klart, underbart att få ladda batterierna sådär utan att behöva åka mer än en timma hemifrån.

7 reaktioner på ”Mamma Mia!

  1. Åh vilka härliga dagar ni verkar ha haft. ❤ Superskönt för er att bara vara ni två en liten stund.
    Jag måste erkänna att jag aldrig har sett Mamma Mia och inte har någon lust att se den heller. 😳

  2. Whee! Jag har varit MIA på internet igen – var ju i Hong Kong och nu i Tyskland med bristfälligt internet – men vad kul att ni hade tid att ta en runda i Chapel Hill 🙂 Och Southern Season!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s