Skolstarten närmar sig

Denna veckan är tämligen hektisk, eftersom vi åker till Sverige nästa vecka så måste ju allting inför skolstart och annat fixas denna veckan så det är klart innan vi åker.

I måndags var Max hos en tutor i matte. När vi flyttade hit var han tvungen att börja läsa pre-algebra för att få grunderna, och halkade därmed efter de som var snabbast i matte och redan hade läst den kursen. Här läser de ju i block på ett helt annat sätt än vi gör i Sverige så man läser de olika delarna kursvis. Nu när han ska börja i 11:an till hösten och således har två år kvar i high school vill han läsa advanced-klasserna för att få så mycket credit som möjligt om det skulle bli så att han har möjlighet att söka in på college här. Därför har han läst in en mattekurs nu i sommar för att kunna ta advanced-klassen i matte till hösten. Så i måndags var han hos en tutor för att visa upp det han gjort och få lite vägledning med de frågetecken han hade. Det visade sig vara jättebra, hon var väldigt nöjd med vad han har åstadkommit och tyckte att han hade kloka frågor (som om en amerikan skulle säga något annat, men ändå!). Han var nöjd han också och det är ju huvudsaken.

Igår åkte Tess och jag till ett stort köpcentrum i Raleigh, Southpoint heter det, för att handla kläder inför skolstarten. Vi hade aldrig varit där förut trots att vi bott här i 2,5 år nu och bor bara en timma bort… 😳 Det var jättefint i alla fall, dels en stor inomhus-mall så som det brukar vara här med massor av affärer:

IMG_3891

 

Men det var också ett antal affärer som låg för sig själva utomhus, plus en del restauranger så att man kunde sitta på en uteterass istället för inne i food courten:

IMG_3892

 

Mycket trevligt! Jag hade gärna suttit ute och ätit men Tess har fullständigt snöat in på Panera Bread för tillfället och vägrade att äta någon annanstans så det blev till att äta inomhus. Panera Bread är ett kombinerat fik och lunchställe, de har kaffe och kakor och sånt men även soppa, mackor och pasta. Tess craving just nu är tomatsoppa så hon åt en skål med det (vilket hon för övrigt gjorde dan innan också när vi var där under tiden som Max var hos sin tutor) och jag tog en kombination med en halv pastaportion (chicken tortellini med Alfredosås, mums) och en halv cesarsallad.

Det var väldigt lite folk där och handlade igår, vi hade stället nästan för oss själva. Skönt! De har dessutom tre av Tess favoritaffärer, Abercrombie&Fitch, Hollister och Urban Outfitters, så hon var mycket nöjd. Plus min nya favoritaffär Anthropologie, som är ganska lik Indiska fast lite mer välsydda kläder och bättre kvalitet. Samt betydligt högre priser tyvärr, men nåt plagg då och då kan man väl unna sig! 🙂

Imorgon ska hundarna trimmas och Tess ska till DMV för att få sitt Learner’s Permit så att hon kan börja övningsköra, men det får det bli mer om i ett annat inlägg!

3 reaktioner på ”Skolstarten närmar sig

    1. Ja de är himla duktiga båda två, det vete sjutton om jag hade offrat två veckor av mitt sommarlov för att plugga matte när jag var i Max ålder! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s