Årets lock-in

Denna veckan som kommer är det Homecoming week på Tess skola, och eftersom hon även i år är med i student council (ungefär som elevrådet i Sverige) så innebär det att hon bland annat är med och dekorerar skolan. Detta görs i en så kallad lock-in, som innebär att eleverna blir ”inlåsta” i skolan och jobbar en hel natt med att sätta upp banderoller och diverse andra dekorationer så att det ska bli riktigt festligt och fint. I år skulle de vara på plats i skolan kl 21.00 i fredags kväll, och jobba fram till 6.00 på lördag morgon.

Det var early release på fredag, så alla slutade redan klockan 13.10. Egentligen skulle jag vara med på SWEAs regionmöte som var denna helgen, men eftersom jag blev sjuk var jag tvungen att avstå från det. 😦 Istället lovade jag Tess och hennes kompis Maggie att jag skulle komma och hämta dem så att de skulle slippa ta bussen den dan, och så skulle vi åka direkt till Walmart och handla mat och godis som de skulle ha med sig på natten. Jag kom till skolan 20 minuter innan de slutade, men då ringlade redan kön lång av alla föräldrar, företrädesvis mammor förstås, som var där och hämtade upp sina telningar. Kön sträckte sig ända ut på den vanliga vägen så vi som stod där fick stå lite halvt om halvt ner i diket för att inte vara i vägen för den vanliga trafiken. Jag är glad att våra barn åker buss i vanliga fall, fy sjutton för att sitta i den kön varenda eftermiddag!

IMG_4064

Tanken var ju att hon skulle sova en stund innan det var dags att ge sig av, men det gick inte så bra. Det blev en lång natt! Men kul hade de, och de klarade faktiskt att hålla sig vakna hela natten (det är strängt förbjudet att sova så den som slocknar blir raskt väckt). Dock var det stundtals svårt… 🙂

sover

Bilden är dock fejkad enligt Tess, egentligen sov hon inte alls! 🙂

De har olika teman för Homecoming week varje år, i år var det Star Wars så alla dekorationer var på det temat. I entréhallen tejpade de upp ett jättestort rymdskepp:

skepp

 

”Bollen” som syns ovanför trappan är en planet, och ”yetin” vid pelaren är ingen Yeti utan självaste Chewbacca förstås:

hall

Varje årskull har sitt egna tema inom temat så att säga. På bilden ovan kan man se att Juniors (de som går i 11:e klass) har temat Jedi, och Freshmen (9:e klass) har Force. Tess går andra året på high school (10:e klass) och är därmed Sophomore, och de har temat Stormtroopers:

plansch

För att hålla sig vakna lekte de lite lekar:

lek

Men framförallt jobbade de flitigt hela natten. Här sitter de och målar planscher:

mala

Hur de orkade hela natten fattar jag inte! Tess hade med sig en termos kaffe som väl hjälpte lite åtminstone. Plus en massa godis! Det var kul att hon tog bilder tycker jag, så att även vi här hemma (och ni bloggläsare för den delen!) fick se hur det ser ut. Hoppas övriga elever blir glatt överraskade imorgon bitti! 🙂

4 reaktioner på ”Årets lock-in

  1. Är det inte Dödsstjärnan, bollen med hålet i? 🙂 Shit vilket jobb med Millennium Falcon, helt sjukt duktigt! Sådant är lite tråkigt att vi inte har i Sverige tycker jag faktiskt, vi är så bleka här. Väldigt roligt tema måste jag säga, måste vara roligt för alla inblandade och väldigt kul att Tess tog bilder inifrån. 🙂

    1. Haha, ja just det, Dödsstjärnan måste det ju vara! 😀 Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig sett hela filmerna utan bara spridda delar av dem, det har liksom aldrig blivit av att se dem helt enkelt, och dessutom var det väl sisådär 20-25 år sen jag såg det lilla jag sett så mina Star Wars-kunskaper är inte mycket att skryta med! 🙂 Tess tyckte väl att temat var sådär (hon har inte sett filmerna alls) men hela grejen med Homecoming week är ju kul, de är verkligen duktiga med sånt här!

      1. Jag vet… 😳 En vacker dag ska jag ta tag i det! Hade tänkt att se alla filmerna ihop med Max, men sen hade de filmkväll på hans skola och såg alla filmerna där så då missade jag den chansen för konstigt nog ville han inte ha med sig morsan dit… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s