Sverige, igen

Tillbaka i Sverige igen, denna resan är den femte i ordning på mindre än ett år. Jag kan inte säga att jag åkte hit med någon större glädje, och det känns smått surrealistiskt att vara här. Det är första gången som jag inte kommer att åka till Lysekil, för där finns ingen kvar att hälsa på. Det känns så ofattbart märkligt, sorgligt och obegripligt. Och det är bara två månader sen jag var här sist, på mammas begravning, ändå känns det redan så länge sen.

Jag är inte helt säker på att jag gjorde rätt som kom hit redan, men den här gången är det en jobbresa och den behövde göras helt enkelt. Jag ska äntligen få hjälp med statistiken för min avhandling, vilket jag är väldigt tacksam för. Sen ska jag ha ett seminarium och förhoppningsvis få lite bra feedback att ta med mig. Har inte haft ett seminarium på över tre år, har knappt ens varit på ett seminarium på tre år, så det känns lite pirrigt faktiskt. Men jag ser fram emot det, jag behöver feedbacken och bara att sätta sig ner och göra en presentation gör att man oftast kommer på bra idéer för hur saker och ting ska förklaras.

Så jag hoppas, och tror, att det kommer att kännas bra att jag gjorde detta när jag sitter på planet hem på fredag. Ska passa på att träffa fina vänner också, det ska bli väldigt roligt!

7 reaktioner på ”Sverige, igen

  1. Hoppas du får mycket inspiration från seminariet. Det är alltid nervöst innan för mig, men sen efteråt känns det bra, efter att man hunnit smälta allt och sållat ut guldkornen som var konstruktiv kritik.

    (/Majjie)

  2. Tack Jenny och Gunvor!

    Jag är också alltid nervös innan, har fortfarande inte riktigt vant mig vid att prata inför folk även om det är mycket bättre nu än när jag började doktorera. Och oftast blir det ju några guldkorn man får med sig hem och det är ju jättebra!

  3. Hej Jessica! Så du kom till Sverige ändå? Trodde inte du skulle komma hem innan jul då ni ändå måste hem och fixa visum, så jag har bokat på patienter frisk måndag-onsdag denna veckan på min klinik och är inte hemma före 1800 någon av dagarna. Jag hoppas du har möjligheten att komma förbi ändå, fast det blir sent? Hur blir det över jul, kommer ni ner till Miami? Hoppas, hoppas, hoppas. Kram Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s