Bomber och granater!

Idag har vi, och framförallt Max, haft en minst sagt spännande eftermiddag. Vid 12-tiden kom det ett mail från skolan om att de skulle ha en practice shelter under eftermiddagen. Det innebär att man tränar på hur man ska göra om det kommer in en inkräktare på skolan, ungefär som en brandövning fast tvärtom kan man väl säga, de får lära sig hur man ska gömma sig osv. Med alla skolskjutningar som varit i det här landet genom åren så är det tyvärr en lika viktig som nödvändig övning.

En timma senare kommer det ett nytt mail, där det står att ”we are still under shelter in place”, denna gång inte ett ord om att det var en övning längre. En halvtimma senare ytterligare ett mail, nu var allt som vanligt igen och eleverna hade återgått till sina lektioner. Alla elever var i säkerhet, stod det också. Det lät ju lite skumt, om det bara var en övning så är det väl självklart att alla elever var i säkerhet? En timma senare ytterligare ett mail: de hade haft en övning men mitt under övningen hade ett mystiskt paket upptäckts som helt plötsligt gjorde att det var skarpt läge. Nu började man ju undra rejält vad sjutton det var som pågick egentligen. När Max äntligen kom hem fick jag höra hela den fantastiska historien:

Förra terminen hade de haft ett engelskaprojekt, där man skulle göra en tidskapsel. En elev hade, efter att ha fått godkännande från läraren, lagt en handgranat och en kanonkula – tillverkad i papier maché – i sin tidskapsel. När projektet var över hade han glömt bort lådan som blev stående i skolan över jullovet. Idag hade han kommit ihåg den, och bestämt sig för att ta med den hem. Först skulle han bara in och ta en fika i skolcafeterian, och ställde därför lådan utanför. Sen glömde han den, igen…

Inför shelter-övningen går så säkerhetsansvarige runt på skolan och kollar så att allt ser ok ut. Man kan ju bara föreställa sig känslan som uppstod när han går förbi cafeterian, ser en ensam låda utanför, går närmare för att se vad det kan vara och eftersom den var delvis genomskinlig plötsligt stirrar rakt ner på en handgranat och en kanonkula… Hade man inte vetat att det varit sant hade man ju trott att det var nånting från en film!

Polis tillkallades, som för säkerhets skull spärrade av både skolan och hela gatan utanför i båda riktningar. Det blev en såpass stor grej av det att såväl lokaltidningen som Fox skrev om det på sina hemsidor.

Max känner den stackars killen som lämnade lådan där men av förklarliga skäl har han inte pratat med honom om det än. Tur för honom att han dubbelkollade med läraren innan han tillverkade ”granaten” i alla fall! Däremot mår ju inte läraren särskilt bra just nu förstås. Enligt Max var hon helt förstörd och var rädd att hon skulle få sparken. Det hoppas (och tror) jag verkligen inte att hon får, allt är ju en helt otrolig serie olyckliga omständigheter och just denna läraren är dessutom enormt duktig och en av mina favoriter.

5 reaktioner på ”Bomber och granater!

    1. Ja visst är det det när man vet hela historien, men med allt som händer här och mitt uppe i terrordåden i Paris dessutom så förstår jag att de var skärrade. Men det kom ett mail senare på kvällen från rektorn där han bland annat skrev att varken elever eller lärare gjort något fel så ingen anklagar läraren i alla fall. Skönt!

  1. Oj! Eleven måste vara riktigt talangfull som fick en handgranat i papier maché att se verklig ut, eller så hade läraren som upptäckte lådan dåliga glasögon. Vilken grej alltså, men som du säger så är det ju annorlunda i USA än här i Sverige. Tur att läraren inte blir anklagad för något som hon inte gjort, konstprojekt är ju konst.

    1. Ja jag håller med, måste ha varit en duktig elev! 🙂 Det var en tidskapsel de skulle göra som ett engelskaprojekt, vet inte riktigt vad man ska säga om att eleven ifråga tyckte att en kanonkula och en handgranat var lämpligt men det är en annan historia…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s