Nu har vintern kommit på allvar

Hittills har det varit en mild och vacker vinter, men igår smällde det till och blev riktigt kallt här! Det började redan kvällen innan då temperaturen krupit ner till -10 när jag var ute på sista kvällsrundan med hundarna. Klantiga jag tänkte inte på att skydda Javas tass lite extra, vi tog visserligen en jättekort promenad på högst tio minuter men när vi kom in igen slickade hon på tassen vilket hon inte gjort innan. På med tratt över natten, och på morgonen såg det fint ut och hon brydde sig inte om den alls så det gick ju bra som tur är. Men hädanefter gäller det att tänka sig för helt klart!

När vi vaknade på morgonen var det -16 grader, och enligt min väderapp var den upplevda temperaturen -21 och jag tror inte den överdrev. Det var mycket spekulationer om hur det skulle bli med skolan pga kylan. Många counties runt omkring oss hade två timmars senare start så att skolbarnen inte skulle behöva stå ute i den värsta kylan och vänta på bussen, men från vårt county, Guilford County, kom först inga besked alls. Frampå kvällen twittrade de (de är rätt duktiga på twitter faktiskt, hemsidan blir inte alltid uppdaterad så snabbt direkt men de brukar twittra nyheter hyfsat snabbt) att enligt prognosen skulle det inte bli särskilt mycket varmare på hela förmiddagen så det var meningslöst att starta senare. Snabbt twittrades det mer eller mindre förtäckta hot från besvikna elever som hoppats på en sovmorgon. Bland annat hoppades att något barn i elementary school skulle få lunginflammation när hen väntade på bussen och sedan stämde Guilford County Schools på miljonbelopp…

Å ena sidan blir det ju lite skrattretande förstås, både för oss som kommer från Sverige men även de amerikaner som flyttat hit från nordligare stater. Man kan ju inte stänga skolan så fort det är lite kallt, det räcker väl med att hela stan stänger ner mer eller mindre om det kommer en snöflinga singlande. Men det finns ju en annan sida av det också. Här är det vanligt att skolbarnen (och även vuxna) har shorts på sig året runt och inte äger vare sig jacka, mössa eller vantar. Det är ju varmt väder större delen av året så har man det riktigt knapert så måste man kanske spara in på såna saker, men det innebär ju att de dagar det är riktigt kallt så har de inget varmt att ta på sig. Tess rapporterade när hon kom hem att det varit tämligen tomt på bussen på morgonen, de flesta fick skjuts av sina föräldrar och vissa stannade helt sonika hemma. Och även denna iskalla dag såg hon flera i skolan som kom iklädda shorts…

Själv gick jag en rask halvtimmesrunda med hundarna (Java med både bandage, socka och skyddande plastpåse den här gången!) och såg antagligen ut som en Michelingubbe med tjock vinterjacka, mössa, jättehalsduk och vantar. Trots det var benen alldeles röda av kylan när jag kom in igen eftersom jag inte tänkt på att ta på mig långkalsonger, så jag kan bara föreställa mig hur det kändes för de som gick med kortbyxor. 😦

På förmiddagen var det dags för årets första SWEA-träff i alla fall, inomhus som tur var! 🙂 Mysigt som vanligt, och kul att träffa alla efter julledigheten. Värdinnan hade dessutom bakat semlor! ❤

Resten av dagen var det jobb som gällde, nu måste jag verkligen lägga in en rejäl överväxel så att jag blir klar nån gång. Just nu känns det otroligt segt och som om jag aldrig kommer att bli klar med det kapitel jag tragglat med hur länge som helst nu, men jag hoppas verkligen att det lossnar snart. 2014 var ett förjävla tungt år helt enkelt så det är kanske inte så konstigt att tankarna var nån annanstans än på jobbet, men nu måste det bli fart på det här!

4 reaktioner på ”Nu har vintern kommit på allvar

 1. Huga vilken kyla, jag läste att det till och med snöat i Florida på SVT text i dag. 😯 Usch för att tvingas gå i shorts i sådan kyla, det måste vara hemskt. 😦 Men alltså, vad är det för människor som skriver sådant om lunginflammation och stämning? 😕 Idioter. Hoppas att kylan mildras lite för er snart!

  1. Det var skolungar som skrev de där sakerna så jag tar det inte på så stort allvar, de var väl mest sura över att inte få en ledig dag alternativt sovmorgon. Förr kunde de gå och muttra såna saker för sig själva men nu skrivs det på sociala medier istället…

   Redan idag är det bättre faktiskt, det har varit ett par plusgrader nu på eftermiddagen. Skönt! De sa i höstas att denna vintern skulle bli ännu värre än förra året som ju var rekordkall, men jag hoppas verkligen de har fel!

   1. Till och med skolungar borde veta bättre… 😕
    För mig fick ni gärna skicka hit lite lagom minusgrader och snö, men bara lagom. 😉

   2. Snö har vi ont om än så länge, men minusgraderna skickar jag gärna! I teorin kan jag tycka att det är lite mysigt med vinter och kallt men varje gång det blir minusgrader känner jag bara att jag omedelbart vill flytta nånstans där det är evig sommar! 🙂 Förmodligen skulle jag tröttna på det också, men jag hatar verkligen att frysa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s