Wanted: Punxutawney Phil

Jag trodde förra inlägget skulle bli det sista som handlar om snön för i år, men så blev det inte. NC’s vädergudar beslöt sig för att ha lite kul ett tag till, och slog till med ett rejält snöoväder. Till och med Greensboros polis fick nog och utfärdade en arresteringsorder på Punxutawney Phil, murmeldjuret som spådde att vintern skulle fortsätta ett tag till! 🙂 (klicka på bilden om ni vill läsa mer om det)

Dock verkar även polisen ha haft rätt kul med snön, så stackars Phil kanske är förlåten i alla fall… 🙂

IMG_4522

Förra skolveckan hann knappt börja innan det var kört igen. På måndag var allt frid och fröjd, och skolorna var öppna. Tess kom äntligen iväg på sin track-träning, för första gången. Hon och en till stack iväg ut i skogen och sprang i en hel timme, med korta pauser var 10:e minut, så hon var lagom mör när hon kom hem!

Dan efter snöade det så skolorna stängde. En dag träning blev det alltså, sen var det kört igen! På sätt och vis var det kanske bra denna gången, för stackars Tess hade rejäl träningsvärk efter rivstarten dan innan.

Jag och Björn var på CVS och hämtade ut medicin på kvällen, och pratade lite med kassören och en kund som var där. Vi bara skakade på huvudet allihop åt snöhysterin i NC, kassören var från en liten stad i upstate New York och den andra kunden var från Chicago så vi var alla fyra vana vid betydligt mer snö än vad de stänger skolor och tömmer mataffärer för här!

Dan efter var det ju en knapp inch med snö på marken, så skolorna öppnade två timmar senare. Jag fick en fin promenad med hundarna i alla fall, snön var puderlätt, torr och fin, och det var jättevackert ute:

IMG_4468

IMG_4473

IMG_4474

IMG_4476

IMG_4479

IMG_4480

IMG_4482

IMG_4486

På onsdag kväll började vintern på allvar här – snön vräkte ner och på torsdag morgon låg det 5,5 inches med snö (cirka 14 cm) på marken när vi vaknade! Denna gången var den inte täckt av is heller som det var förra veckan utan den var mjuk och fluffig och det var verkligen jättevackert. Visserligen knäckande när det kommer så sent på vintern men ändå kul att få lite ”riktig” snö. Men skolorna stängde ju resten av veckan, förstås… Många make-up days blir det nu! 😦

Lite blandade vinterbilder, såhär ser NC ut i vinterskrud:

IMG_4496

IMG_4499

IMG_4500

IMG_4502

IMG_4513

IMG_7203

IMG_7222

IMG_7228

IMG_7229

IMG_7231

IMG_7233 IMG_7242

Men idag har våren kommit (?), +16° och nästan all snön är borta. Ljuvligt!

8 reaktioner på ”Wanted: Punxutawney Phil

    1. Haha, den missade jag! 🙂 Det verkar ju som om polisinsatserna har lycktas i alla fall, nu säger de att det ska bli 23° varmt imorgon! Yey!

  1. Vilket väder, kan inte säge det tillräckligt många gånger… skummast ever tror jag! 😀 Hoppas att våren kommer till er ordentligt nu, här ska det gå upp till 6-7 plus i helgen och jag hoppas på sol och en promenad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s