Road trip till New England: Allentown – Cape Cod

Dag två på vår road trip. Idag hade vi tänkt att komma fram till Cape Cod, det är drygt 6 timmars körning från Allenstown enligt gps’en. Och efter nån timmes körning började det faktiskt dyka upp skyltar med New England på!

IMG_9347

Men först genom New York state. Det hade onekligen varit kul att ta en avstickare in till New York City också men det får bli en annan gång.IMG_9352IMG_9353

Vi körde istället in till en jättegullig liten stad som heter Suffern och käkade lunch på en indisk restaurang där. Väldigt mysig stad som jag gärna gått omkring i mer, men dels var det väldigt varmt och dels ville vi ju komma fram till Cape Cod så fort som möjligt så det fick anstå till en annan gång.IMG_9358IMG_9360

Vidare upp längs kusten körde vi en sväng genom Connecticut, men vi missade välkomstskylten tyvärr så den blir det inget kort på nu! Det var första gången vi var i Connecticut, en till delstat att bocka av på listan även om det inte blev ett särskilt långt besök! Vi körde av från motorvägen på ett ställe för att bytas om vid ratten, och hamnade i ett urflott villaområde. Bjrön var tvungen att googla på villapriserna och de låg på runt 10-15 miljoner. Dollar alltså. 🙂

Från Connecticut körde vi sen vidare till Rhode Island, ytterligare en ny delstat för oss:

IMG_9378Eftersom det var mycket trafik längs med hela vägen så gick det inte så fort framåt som vi hade hoppats. När vi kom till Providence, som ligger både i Rhode Island och Massachusetts, så bestämde vi oss för att hitta ett hotell där eftersom det sen bara var ungefär en timmes bilresa fram till Cape Cod. Hotellpriserna skiljer sig ju åt en del, så det kändes onödigt att komma fram sent till Cape Cod och betala så mycket extra för ytterligare en natt.

Men dag 3 kom vi äntligen fram!

IMG_9384

Och ja, vi var inte direkt ensamma om att vilja tillbringa några dar här. Köerna var enorma…IMG_9387IMG_9392

Ett tips är att inte komma dit på fredagar (vilket vi gjorde) när alla helgfirare kommer, och att inte åka därifrån på söndagar (vilket vi undvek). Trafiken är verkligen hemsk eftersom det bara finns en väg in och ut, men veckans övriga dagar är det inte så farligt. Men nu var vi åtminstone äntligen framme, mer om Cape Cod i nästa inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s