Road trip till New England: Cape Cod, Race Point Beach

Vår andra dag på Cape Cod  beslöt vi oss för att utforska de norra delarna av ön. Alltså tog vi bilen och åkte hela vägen upp till Race Point Beach, högst upp på ön:

Screen Shot 2016-07-25 at 3.29.06 PM

Här kom vi äntligen till de fina stränder vi hört talas om, istället för stenstranden vi var på första dagen. När vi parkerat bilen och gick mot stranden kändes det väldigt likt Östra Stranden i Halmstad faktiskt! 🙂 IMG_9409IMG_9416

Vad som däremot inte kändes så likt de relativt lugna vattnen i Sverige var varningsflaggorna som vajade från badvaktstornet:IMG_9424IMG_9460

Enligt skylten med förklaringar var det alltså grön flagg = inga farliga vågor eller strömmar den här dagen, men däremot skulle man akta sig för de varelser som bor i vattnet. A.k.a hajar, bland annat! Gulp! Badvakterna var ju i tjänst, som synes, men det fanns bara de här två i detta tornet och de kunde bara bevaka en bit av stranden som markerades med en skylt i var ände:

IMG_9427IMG_9429

Rebeller som vi ju är (alternativt folkskygga, you choose), så knatade vi iväg bortanför skylten där det inte var nån trängsel.IMG_9442IMG_9445

Och om vi säger så här, hajar kändes som det minsta bekymret när man skulle bada här, ärligt talat. Fy tusan vad kallt! Vikingen Björn doppade sig åtminstone, om än blixtsnabbt, medan jag offrade mig och skötte kameran istället…

IMG_9452

Och det var nog tur att han inte stannade i vattnet så länge, visade det sig en stund senare. Den där lila varningsflaggan hängde inte där för skojs skull uppenbarligen, utan en stund efter att vi gått upp ur vattnet kommer ett enormt sjölejon (!) simmande! Jag hade inte kameran framme när den kom så det blev inget bra kort när jag väl fick upp den, men här är huvudet i alla fall. Tyvärr framgår det inte alls hur stor den faktiskt var. Det hade inte varit kul att vara ute i vattnet när den kommer uppdykandes…IMG_9457

När vi gick tillbaka till bilen sen hittade vi en tavla där de skrivit upp luft- och badtemperaturen. Drygt 25 grader i luften och drygt 16 i vattnet, inte konstigt att det var kallt att bada!

IMG_9462

Efter att ha solat ett par timmar och sedan ätit lunch, åkte vi vidare till en ennan strand som heter Herring Cove. Lika fint där som på Race Point! IMG_9468

Nu var det ju lite senare på dagen och temperaturen i luften hade stigit till 28 grader, medan vattentemperaturen här låg på drygt 15 grader (vilket jag starkt misstänker att den gjorde även på Race Point…).IMG_9477

På denna tavla har de även ”dagens skämt”, och denna dag var det en gåta: ”Varför blundade gurkan?” Vi är kanske lite tröga för vi kan inte lista ut vad svaret är, någon som är bättre på att gissa gåtor än vi som kan avslöja svaret? Skriv det gärna i en kommentar i så fall! 🙂

Dock blev det aldrig vare sig sol eller bad på denna strand, eftersom ett oväder var på väg och skulle nå fram hit inom en timme enligt badvakterna.

IMG_9472

Istället vände vi hemåt, men hann med att titta på en fyr på vägen. Byggd 1797, endast 21 år efter att självständighetsförklaringen skrevs! Imponerande!IMG_9490

Numera dock ersatt av en radarstation istället. Effektivare kanske, men inte lika snygg:IMG_9491

3 reaktioner på ”Road trip till New England: Cape Cod, Race Point Beach

  1. He did not want to look at the sallad dressing. Inte särskilt kul, men jag gissar att det är något sådant som avses när det är på en badstrand!

  2. Brrr vad kallt, huga! Lite coolt att simma med sjölejon ju, skulle jag vilja göra. :mrgreen: Och den första skylten; ”Safty”?? Svårt med stavningen ibland. 😆 Väldigt vackra stränder, vilka vyer. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s