Road trip till New England: Isaiah Jones Homestead B&B

Det har varit en ganska så hektisk sommar, som vanligt i och för sig. Så jag tog en liten paus i bloggandet, och sen var jag tvungen att koncentrera mig på att skriv min postdoc-ansökan (hoppas jag får anledning att återkomma till det, håll tummarna för mig tills dess!). Men två månader hade jag väl inte tänkt mig att jag skulle hålla upp… Nu är det i alla fall hög tid att fortsätta på min reseberättelse om vår road trip till New England-området!

När vi var på Cape Cod bodde vi alltså på ett litet bed & breakfast, världens mysigaste! Det heter Isaiah Jones homestead, eftersom huset ursprungligen beboddes av Dr. Isaiah Jones. Det byggdes av en Isaiah, men det är egentligen hans barnbarn, som också hette Isaiah, som B&B’t är uppkallat efter.

img_9395

img_9398

Isaiah d.y var alltså läkare och hade sin mottagning i detta hus, och bodde där även tillsammans med fru och barn. Han byggde ut villan för att få plats med både väntrum och mottagningsrum. Ett fotografi av honom hänger på väggen:img_9503

Bakom glas och ram hänger också det brev han skrev till en Mr Weeks, om jag kan tyda handstilen rätt, och ber om hans dotterns hand. Det gick bra, de gifte sig och fick 5 (om jag minns rätt, kan ha varit 8 också…)  barn tillsammans!img_9505

När man kliver in här känns det precis som att komma till ett bed & breakfast i England. Blommiga tapeter, sherryn står uppdukad på ett litet bord med spetsduk och allt är så gammaldags och mysigt och gulligt att man knappt kan tro att man fortfarande befinner sig i USA!img_9509img_9507

Här i köket lagade innehavaren, Katherine, rena gourmet-frukosten varje morgon. Fantastiskt gott, även om man som svensk kan ha lite svårt för ”baklängesfrukosten” man får. Man blir serverad vid bordet förstås, så man väljer inte själv vad man vill äta och i vilken ordning, så först kommer nånting sött: blåbärsmuffins eller -scones eller nånting sockerkaksliknande. Jättegott, givetvis hembakat, men jag hade allra helst avslutat med det söta! Sedan lite frukt och/eller bär, och sist pannkakor eller omelett eller nåt annat lite matigare. Supergott var det, alla tre dagarna som vi bodde där!img_9514

Tyvärr hade Katherines man fått en stroke och mådde inte så bra när vi var där, så honom träffade vi aldrig. Istället kom hennes syster med man resande från Kalifornien för att hjälpa till. Världens raraste par!img_9511

Och här är Björn tillsammans med Katherine, innehavarinnan. Vi har redan bestämt att vi måste tillbaka nån gång, gärna på hösten, och då givetvis bo på samma ställe. Kommer ni till Cape Cod nån gång så rekommenderas det varmt, så mycket personligare och mysigare än att bo på hotell!img_9513

6 reaktioner på ”Road trip till New England: Isaiah Jones Homestead B&B

 1. Åh, det ser ju jättemysigt ut! Och familjärt, det är värt så himla mycket i dagens löpande-band-plastvärld. Och det var fasiken på tiden att du bloggar igen, jag lovar att hålla tummarna för din postdoc-ansökan om du lovar att fortsätta blogga medan du väntar på besked. :mrgreen:

  1. Haha, jag lovar! Det löjliga är att jag stressar upp mig nåt otroligt så fort jag inte bloggar och har jättedåligt samvete, så det låser sig totalt och jag bara skjuter ifrån mig det. Väldigt fjantigt, men nu hoppas jag att jag är igång igen! 🙂

   1. Äh, så viktigt är det ju inte – det är inte som att du är som jag som gödslar med inlägg, om jag inte bloggade och/eller var på FB på några dagar skulle säkert någon eller några undra var jag tagit vägen och om något hänt men du skriver ju när du hinner och har lust. Kram!

   2. Jo jag vet, men jag tycker ju att det är jättekul att blogga och jag vill ju göra det regelbundet så jag gillar inte alls själv när det blir så här långa uppehåll.

    Haha, ja om du bara skulle skriva ett enda blogginlägg en dag så skulle jag bli orolig! :mrgreen: Men det är kul att hänga med i din vardag så sluta inte! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s