Road trip till New England: Genom NH och vidare till East Boothbay, ME

Efter misslyckandet med Boston drog vi vidare upp genom landet, genom ett för tillfället mycket regnigt New Hampshire. Vi hade inte planerat något stopp här även om vi gärna hade gjort någon liten utflykt om vädret hade varit bättre. Som det var just nu lockade det inte direkt till att gå ut och ströva omkring. Inte fick vi något särskilt bra kort på skylten vid delstatsgränsen heller, men här är den i alla fall (med deras tämligen dramatiska slogan ”live free or die”):

img_9545

New Hampshire är en rätt liten delstat, så ganska snart korsade vi nästa gräns och åkte in i Maine (som har en betydligt beskedligare, om än lite mesig, slogan ”The way life should be”):

img_9554

I Maine hade vi bestämt oss för att ta oss till en liten stad som heter East Boothbay. Den ligger mitt ute i ingenstans och vi hade aldrig hört talas om den om det inte varit för en jobbarkompis till Björn. Han var där för nästan 20 år sen och bodde då på ett motell som legat där sen 50-talet, och tipsade oss om det när han fick höra att vi skulle till Maine.

Det var inte helt enkelt att hitta fram, visade det sig. Vi hade en adress som vi knappade in i GPS’en, och den tog oss förbi själva Boothbay och vidare till ett hus som låg inne i skogen nånstans. Tveksamt körde vi in på uppfarten men vände kvickt och körde därifrån, innan ägaren skulle komma sättandes med hagelbössan i högsta hugg, när vi insåg att vi kommit väldigt fel. Istället åkte vi tillbaka till den lilla handelsboden som vi passerat tidigare, för att fråga om vägen. Handelsboden var en upplevelse i sig, som tagen från en gammal 50-talsfilm den med, om än upphottad med lite modernare utbud när man väl kom in:

img_9638img_9639

Efter att ha fått en vägbeskrivning till motellet lyckades vi till slut ta oss fram. Och det var värt mödan, oj vilket häftigt ställe! Det var ju ett motell så är man ute efter lyx och flärd är det bara att vända och åka nån annanstans direkt. Är man därefter ute efter en genuin känsla och en fläkt av det förgångna så har man kommit helt rätt. Motellet är bevarat precis som det såg ut på 50-talet, och helst borde vi ju haft en gammal raggarbil och parkerat med utanför dörren förstås.

img_9612

img_9616

img_9617

Tyvärr blev det lite hastigt när vi skulle åka därifrån, vi ändrade våra planer i sista minuten av orsaker som jag återkommer till, så jag hann aldrig ta kort på ägaren också som jag hade tänkt. En riktigt ”go gubbe” som vi gärna hade pratat mer med och frågat ut om hans och motellets historia, men det kanske kan bli någon annan gång, vem vet!

Själva East Boothbay var fantastiskt mysigt. Som att komma in i en amerikansk film, typ Runaway Bride (den med Julia Roberts och Richard Gere, om ni sett den). Liten småstad där alla känner alla, men naturligtvis nedlusad med turister såhär mitt i sommaren.

img_9573img_9574

Den ligger ju vid kusten, så havet är ständigt närvarande vart man än går i den lilla staden. Love it!img_9575

img_9576

img_9579

img_9580

img_9581

Husen känns ju så annorlunda för oss som har vant oss vid North Carolinas tegelstenshus. Roligt att se nåt annat, med annorlunda detaljer som de här vackra rödmålade fönstren:img_9583

Såna här fasader ser man överallt i New England. Björn, som ju är gammal snickare, tycker att de är jättevackra och kan uppskatta hantverket bakom. Jag, måste jag pinsamt nog erkänna, ser inte riktigt det utan tycker att de ser gråa, slitna och lite småtrista ut… Säger förmodligen mer om mig än om husen! 🙂

img_9600

Jag är ju född och uppvuxen i en liten kuststad (Lysekil), så jag kände mig nästan som hemma här. Åh vad jag saknar frihetskänslan och den salta doften av havet!img_9585

img_9591

img_9592

img_9596

img_9603

Här åt vi på kvällen. Vet inte om jag vågar berätta detta, men vi beställde in hamburgare… Till vårt försvar hade vi ätit seafood hela semestern och behövde bryta av med nåt annat, och faktum var att burgarna var jättegoda!img_9601

Blir det mer New England än så här?img_9606

Gulligaste parkeringsskylten nånsin. Det skulle vara i New York city det, men här litar man på att folk gör rätt för sig!parking

En av de saker vi planerat in att göra denna semestern var att åka på en whale watching tour, dvs. att ta en båttur och förhoppningsvis få se valar. Planen var att vi skulle göra det här i East Boothbay, och vi kollade på morgonen att de hade turer den dan och att det fanns biljetter. Dock köpte vi inte biljetterna direkt, utan först ville vi försäkra oss om att vi kunde få tag i sjösjuketabletter eftersom jag blir ruskigt sjösjuk annars. Och givetvis – när vi köpt tabletterna och återvände ett par timmar senare var alla turer slutsålda den dan! Snabbt över till plan B – East Boothbay var hur mysigt som helst men efter att ha gjort stan i en dag hade vi liksom sett det mesta som fanns att se. Att stanna en dag till kändes som lite slöseri med tid eftersom vi inte kunde/ville lämna barnen ensamma hemma hur länge som helst, så vi bestämde oss för att dra vidare mot Plymouth på direkten och ta valturen där istället. Sagt och gjort, vi packade ihop och lämnade motellet på 5 röda och missade därför att säga hejdå till motellägaren som var ute just då (jo, vi hade förstås redan betalat!). Synd, men inte mycket att göra åt!

4 reaktioner på ”Road trip till New England: Genom NH och vidare till East Boothbay, ME

 1. Hej! Vilken trevlig blogg du har! Av en händelse hamnade jag här och nu har jag bokmärkt adressen hit. Eftersom jag är och alltid har varit en riktig USA-vän så följer jag gärna bloggar om det stora landet i väster. I mitten på 1970-talet tillbringade jag ca två månader i USA, mest hos släktingar i Chicago och Wisconsin. Besökte även New York.
  Jag önskar att jag haft möjlighet att resa genom New England som alltid fascinerat mig. Det är något visst med den delen av USA. Dess historia, kultur och arkitektur, sprakande höstfärger i Vermont, Maines taggiga kust med alla fyrar, ja, det finns så mycket jag velat se.
  På tal om Maine, ett litet tips: För ett tag sedan hittade jag denna film på Youtube – och jag har redan sett om den två gånger. Jag tycker den är fantastisk. Den är 1:14 tim lång men man hinner inte ha tråkigt.

  Själv bor jag vid kusten i Norrbotten och älskar närheten till vatten. Tror inte jag skulle kunna trivas i ”inlandet”. 😉
  Bästa hälsningar, Annica

  1. Tack, vad glad jag blir! Ja New England är verkligen väldigt speciellt, vi ska definitivt resa dit fler gånger och utforska mer av området. Det påminner väldigt mycket om Sverige vad gäller naturen, men är ändå så annorlunda. Väldigt mysigt, helt enkelt.

   Jag förstår verkligen vad du menar med närheten till vattnet, jag saknar det nåt otroligt. Lukten, den friska luften, ljudet av vågorna… ❤

   Jättetack för länken till filmen, ska bli riktigt roligt att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s