Etapp 1 påbörjad

Just nu, hör och häpna, sitter Björn, Tess och vovvarna på planet till Frankfurt! Jag kunde inte börja slappna av förrän en halvtimme efter att de lyfte, väntade hela tiden på att telefonen skulle ringa och att de skulle säga att de blev avsparkade av planet för att Javas bur var för stor. Men nu är det snart två timmar sen de lyfte så det borde gått bra! Nästa sak att oroa sig för är mellanlandningen i Frankfurt och bytet till planet till München. När de checkade in på Landvetter kunde de inte få ut boardingkorten till München, flygplatspersonalen hade ingen aning om varför men allt såg ok ut när de kollade i alla fall. När det gäller oss finns det ju inga garantier i och för sig, men i värsta fall, om det skulle strula återigen så att de inte kommer med planet, så får Björn hyra en bil och köra till München.

Jag har ju gått och oroat mig jättemycket för hur hundarna skulle klara flygresan, och jag är fortfarande väldigt nervös. Men det gick åtminstone bra att checka in dem. Morris gillar ju sin bur så honom var jag inte lika orolig för, men det visade sig att han var den som protesterade. När jag gick iväg så att han inte såg mig längre hörde jag hur han skällde till ett par gånger, men sen verkade han lugna sig. Java, vars bur ju är så stor att vi inte kunnat ha den i bilen och tränat med henne, hoppade in hur glatt som helst när jag sa ”in i buren” (japp, vi har tränat burlekar en hel del!). Sen satt hon och tittade ut en stund, och tog emot två godisar som jag gav henne för att testa om hon var såpass lugn att hon kunde äta lite (alla som känner Java vet iofs att det ska extremt mycket till för att hon inte ska slänga sig över allt som finns i matväg 🙂 ). Sen la hon sig ner hur lugnt som helst, och såg inte ens ut att reagera särskilt mycket när de började rulla iväg med henne. Tack, Zylkene och D.A.P-halsband! Kan verklgien rekommendera det om man ska lugna stressade hundar, det verkar funka bra.

Nu väntar jag bara på att Björn ska höra av sig från Frankfurt om han hinner, de har bara 40 minuter på sig tills nästa avgång. Bara inget mer strular så att de inte kommer med nästa plan. Håll tummarna är ni snälla!

Jag och Max var tvungna att flytta på vår resa. Det visade sig att de inte kunde få plats med fyra burar ens på det stora planet på långflygningen (vilket låter väldigt märkligt tycker jag men så var det). Och eftersom jag och Max var inbokade på det planet med katterna så fick inte Björn och Tess plats. Alltså fick vi lämna över våra biljetter eftersom Björn (som har ”huvudvisumet”) måste vara först in i landet innan jag och Max kan komma in. Så ny avgång för mig och Max blir på torsdag morgon. Rörigt? Japp! Men, men, huvudsaken är att vi kommer dit, men seeegt är det att behöva vänta ytterligare flera dagar!

8 reaktioner på ”Etapp 1 påbörjad

 1. Hej igen,
  Hur långt innan flygresan började du med Zylkene + DAP-halsbandet? jag skall flyga med min hund till Californien o det är hur mycket som helst att försöka ta reda på. Har du tips i övrigt?

 2. Jag började en vecka innan, då är de lugnande hormonerna på topp när man åker. Det är en hel del att tänka på ja! Om du klickar på kategorin Flyg med djur så tror jag att du ska hitta det mesta jag skrivit om det. Finns även en kommentar i inlägget Kolibrier i vår trädgård (https://utvandrare.wordpress.com/2012/07/30/kolibrier-i-var-tradgard/#comments) där jag försökt att spalta upp vad man behöver fixa med. Tänk även på att man inte får flyga med djur när det är för varmt. Kommer inte ihåg var gränsen går nu men hit är det svårt att flyga med hund mitt i sommaren eftersom det oftast är för varmt då, och jag gissar att det kan vara liknande i Kalifornien. Glöm inte att burträna hunden också, om du inte redan gjort det, så att h*n tycker om buren och gillar att vara i den.

  1. Tack för dina svar. Det var mycket matnyttigt i bloggen. Men det här med att åka dagen innan till Landvetter för att betala ‘hundbiljetten’? Det är det ingen som sagt något om. Inte heller det lilla hålet vid luckan?? Vilket flygbolag åkte ni?

 3. Man behöver inte åka dit dan innan och betala, vi gjorde det för säkerhets skull om det skulle vara något krångel. Och det visade sig ju att det var… Kolla noga storleken på bur och vad de har för krav på den för övrigt så ska det nog förhoppningsvis inte vara några problem. Ring gärna en extra gång, eller tre, och kolla så att allt är ok. Det där lilla hålet stod det om någonstans, de kan ibland vilja säkra att luckan inte ska åka upp genom att dra ett buntband igenom där och fästa den extra noga. Men det gjorde de inte när vi flög, och de ifrågasatte inte heller att en av burarna inte hade hål så jag vet inte om det nånsin händer att de är så noga.

  Vi åkte med Lufthansa, och allt funkade väldigt smidigt när väl allt var fixat och vi kom iväg. Det kändes som om de brydde sig en hel del om djuren och ville att de skulle ha det bra. Även om det ibland kändes som om de var väldigt petiga, så kändes det samtidigt som att ifall allt bara var gjort så som de ville så kunde man slappna av sen och lita på att de skötte sitt jobb och det var ordning och reda.

  1. Tack snälla du för alla svar, det är väldigt generöst av dig att ta dig tid till detta. När du säger ring o kolla – menar du då till Lufthansa?
   Jag har varit i Greensborough en gång när jag arbetade på Volvo, deras natur är väldigt likt svensk. Hoppas att ni trivs.

   1. Ingen fara, fråga på du bara! Vi ringde både Lufthansa och Landvetter flera gånger, det var inte alltid de sa samma sak så vi fick dubbelkolla vissa saker.

    Vad kul att du varit i Greensboro! Vi trivs jättebra här, naturen är som du säger rätt lik Sveriges men klimatet är betydligt bättre! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s