Nu börjas det igen…

Vid 5.30 i morse ringde de och meddelade att skolan skulle starta 2 timmar senare idag på grund av blixthalka. Det var varning för isregn men åtminstone här i Sommerfield har det inte blivit det än, men regn igår och ett par minusgrader under natten gjorde att vägarna var väldigt hala. Till och med Max skola meddelade att även de skulle starta 2 timmar senare, och de brukar vara väldigt restriktiva både med senare start och med att stänga skolan helt.

Björn ringde när han tagit sig till jobbet klockan 7 och varnade för att det verkligen är jättehalt ute. De hade saltat men bara i korsningarna, så det var fortfarande glashalt större delen av vägen. Märklig prioritering kan man ju tycka, kostar det inte mer med alla olyckor än att slänga på salt längs med hela vägarna? Här existerar ju inte vinterdäck så det är verkligen befogat att bland annat skolorna inte vill låta skolbussarna åka när det är så halt.

Vi anade ju redan igår kväll att det skulle bli så här, men Guilford County School, myndigheten som basar över alla skolor i vårt county, vägrade att ge besked då. Elever vädjade på twitter om att få veta innan de gick och la sig, skulle det bli sovmorgon kan det ju vara skönt att få veta det så man slipper gå upp i vanlig tid bara för att konstatera att man kunde ha fått sova två timmar till, men de ville inte bestämma något då. Klockan 5 på morgonen tas såna besked efter att någon gått ut och kollat vägarna, och det går inte att rucka på.

Nu är klockan nio på morgonen och för en liten stund sedan ringde de och sa att skolorna kommer att vara stängda hela dagen, det är fortfarande snorhalt på vägarna så de vågar inte ge sig ut med bussarna. Skit! 2 eller 3 timmars senare skolstart är ju bara skönt, man kan ta det lugnt på morgonen och dessutom får eleverna en kort skoldag, men när de stänger hela dagen så måste den dagen tas igen någon annan gång. Oftast är det en dag på påsklovet eller sommarlovet som ryker. Förra året höll hela påsklovet på att ryka för att det var så många dagar som skulle tas igen, det vill vi inte vara vara med om en gång till!

5 reaktioner på ”Nu börjas det igen…

 1. Vilket himla väder alltså! Skumt att de bara saltar i korsningarna, men de tycker väl att det är där det annars inträffar flest olyckor eller något. Här har det också varit glashalt och är det fortfarande, men här har man ju åtminstone vinterdäck och det saltas som bekant åtminstone på de större vägarna.
  Hoppas att det inte blir så många fler dagar för Max och Tess att ta igen, det är ju jättejobbigt.

  1. Ja visst är det skumt att de bara saltade i korsningarna! Visst att det är där man bromsar mest och så, men det är ju inte så att man inte kan få sladd även i kurvor och på raksträckor med för den delen om det vill sig illa.

   Hittills har vintern varit väldigt mild, särskilt med tanke på att de sa i höstas att denna vintern skulle bli ännu värre än den förra. Bara att hålla tummarna att det inte ska bli så farligt, jag längtar redan efter våren!

   1. Nu gör jag också det, längtar efter våren alltså. I andra hälften av januari känns det helt onödigt att det ens ska bli vinter… :-/

 2. Förstår att det blir jobbigt, men samtidigt kan jag inte låta bli att bli imponerad! Hade det varit här så hade det inte funnits minsta lilla chans att vägarna hade kollats samma morgon, stängs skolor så sägs det antingen dagen innan eller helt enkelt samma dag vid ungefär den tiden de skulle ha börjat, och att ta igen dagar som missats pga snö (som alltså även händer här -man tycker att vissa länder borde åka till Sverige på studiebesök!) det har ingen ens tänkt på att man ens skulle kunna göra.

  1. Jo jag är glad att de öppnar senare om det verkligen är halt, det är inget kul alls att vara ute på vägarna när ingen har vinterdäck.
   Men tar de inte igen missade dagar hos er alltså? Blir lite avundsjuk ändå 🙂 När det blir väldigt många snow days, som förra året, förstår jag att man måste ta igen åtminstone några dagar, men det känns alltid lite meningslöst den sista veckan innan sommarlovet när eleverna mer eller mindre sitter av tiden eftersom de gjort allt de skulle göra, och sen måste de i alla fall gå dit och göra sina make up-days när lovet egentligen har börjat. Det känns lite meningslöst om de i alla fall hinner med allt de ska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s