Köldrekordet närmar sig!

Vintern fortsätter att härja här, just när vi trodde att våren var på gång… För ett par veckor sen var det Groundhog Day och således dags för Punxsutawney Phil, det berömda murmeldjuret, att förutsäga vårens ankomst. Regeln är att om han ser sin egen skugga blir det vinter i ytterligare 6 veckor, ser han inte skuggan blir det istället vår. Jag har alltid undrat hur de avgör om han ser skuggan eller ej, och i år letade Max reda på hur det ligger till. Tydligen kollar de hur han reagerar när han går ut ur sitt bo, har han sett sin skugga vänder han och går tillbaka igen, annars kommer han fram. I år såg han skuggan och vintern ska därför fortsätta ett tag till. Jag tog det som ett gott tecken eftersom han oftast brukar ha fel (åtminstone de hela tre år som vi bott här 🙂 ), men i år verkar han få rätt. Damn you, Phil!

Idag har det varit vackert, men kallt. I morse mer eller mindre kröp jag ut med Java ut i skogen. Max fick ta Morris på en liten sväng på vägen eftersom han fick jätteont i sina tassar av snön igår, men jag och Java tog en tur ut i skogen här hemma eftersom jag inte ville åka nånstans med bilen på de här vägarna:

IMG_4418

Det var fruktansvärt halt eftersom det kommit isregn kvällen innan som lagt sig som glasyr ovanpå snön. Annars var det en ljuvlig dag, kallt som sagt men molnen försvann fort och den klarblå North Carolina-himlen förnekade sig inte idag heller:

IMG_4427

När vi väl flyttar härifrån är detta en av de saker jag kommer att sakna mest, det är sällan himlen inte ser ut såhär!

Dock sa prognosen att det skulle komma mer snö, och 20 minuter innan jag skulle åka iväg till läkaren för att kolla upp min sköldkörtel så började det helt plötsligt vräka ner. Jag blev rätt nervös, det är en bit att köra till läkarmottagningen och jag ville helst inte vara ute på vägarna om det skulle fortsätta snöa sådär. Men innan jag ens hade hunnit sätta mig i bilen så hade det slutat, och det som kommit hade knappt hunnit lägga sig ens.

När jag satt i provtagningsrummet och lämnade blodprov så satt två sköterskor och kollade uppdateringar från skolorna och mycket riktigt – imorgon kommer skolan att hålla stängt för tredje dagen i rad! Och då ska det inte ens komma någon mer snö enligt prognosen. Såhär ser det ut på vägarna nu:

IMG_4429

Jag står vid utfarten från läkarmottagningen här, och precis där låg det lite snö men som synes är ju vägbanan torr och fin. Men tydligen går det inte att öppna skolan ändå, och nu börjar sommarlovsdagarna ryka eftersom varje stängningsdag ska tas igen och det är ju mindre kul. 😦 Jag vet i och för sig inte anledningen till att de stänger, det står bara att det är ”due to inclement weather” så det skulle kunna bero på själva kylan och inte bara snön. På lokal-TV rapporterar de att vi börjar närma oss köldrekord, imorgon ska det som varmast bli -7°C och köldrekordet för den 19 februari är -11°C (1979). Sen kan man ju ändå tycka att det är lite överdrivet att stänga skolan för att det är -7° förstås! Nu återstår att se hur det blir på fredag, risken är väl att de stänger även då av rena farten…

4 reaktioner på ”Köldrekordet närmar sig!

  1. Är det kanske fler elever än Tess som inte har någon jacka? 🙂 Antar att du var ganska ensam ute på hundpromenad!

    1. Jo jag tror också att det är så de tänker, en del har ju inte ens långbyxor utan går i shorts året runt. Men det känns ändå extremt att stänga samtliga skolor i hela countyt (och de flesta counties runt omkring stänger också) bara för att det är några minusgrader…

      Ja de senaste dagarna har jag inte sett så många vara ute med hunden, eller ute alls, så vi har till och med kunnat gå på en av våra favorit-trails. Där är det tillåtet med mountainbikes så där går inte att gå med hundarna lösa i vanliga fall bland alla cyklister, men nu gick det fint! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s